Τιμάται η Επέτειος Υπογραφής της Συνθήκης της Ρώμης

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση για την Επέτειο Υπογραφής της Συνθήκης της Ρώμης:

 Με την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης από το Βέλγιο, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο στις 25 Μαρτίου του 1957 και την  ίδρυση της ΕΟΚ, ο στόχος για μια βαθύτερη συνεργασία, επέφερε την προώθηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Στην 64η επέτειο της Συνθήκης, οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης θέτουν την επικαιροποίηση του μηνύματος της, που δεν είναι άλλο από την αναγκαιότητα προσδιορισμού του κοινού μας μέλλοντος, προς την ομοσπονδιακή κατεύθυνση, την πολιτική ενοποίηση.

Την στιγμή που η ΕΕ είναι αντιμέτωπη με κρίσιμα διλήμματα ως προς την κατεύθυνση της, η αναγκαιότητα ενίσχυσης του ευρωπαϊκού ενοποιητικού σχεδίου, του ανολοκλήρωτου θεσμικού χαρακτήρα της Ένωσης, είναι το κατάλληλο πλαίσιο για να απαντήσουμε σε σημερινές και αυριανές προκλήσεις.

Η φεντεραλιστική πρόταση για μια ισχυρότερη και πιο δημοκρατική ΕΕ, σταθερά παρούσα εδώ και οκτώ δεκαετίες στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, εδώ και σαράντα χρόνια στην Ελλάδα, είκοσι έξι χρόνια στην Κρήτη, θέτει το μείζον στοιχείο της  πολιτικής βούλησης για να προωθηθεί το ενοποιητικό σχέδιο. Μια πολιτική βούληση των εθνικών κυβερνήσεων, των κοινοτικών θεσμικών οργάνων, για την επιστροφή στις ιδρυτικές πράξεις και στις θεμελιώδεις αρχές της Ενωμένης Ευρώπης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ