Θερινά σχολεία μαθηματικών 2019

Το Σπουδαστήριο Θεωρητικών Μαθηματικών του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης θα οργανώσει το 2ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών Κρήτης: Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2019.

Το Θερινό Σχολείο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, συνεδρίασε η οργανωτική επιτροπή του Θερινού Σχολείου που αποτελείται από μέλη του Σπουδαστηρίου Θεωρητικών Μαθηματικών με θέμα συζήτησης την διοργάνωση των Μαθηματικών ΑποΔράσεων 2019.
Βάσει των όσων αποφασίστηκαν ανακοινώνονται τα εξής:
1. Το 2ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών Κρήτης θα διεξαχθεί από τις 2 έως και 5 Ιουλίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο και θα περιλαμβάνει δύο επιμέρους σχολεία:
• Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2019 – Διασκεδαστικά Μαθηματικά: Για μαθητές που αποφοιτούν από την Στ’ Δημοτικού. Θα δοθεί έμφαση σε μαθηματικά παιχνίδια, γρίφους, σπαζοκεφαλιές και τρισδιάστατες κατασκευές.
• Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2019 – Η Τέχνη των Μαθηματικών στο κέντρο των Επιστημών και της Τεχνολογίας: Για μαθητές που αποφοιτούν από την Γ’ Γυμνασίου. Στόχος του σχολείου είναι οι μαθητές να εξερευνήσουν τη σύγχρονη μαθηματική γνώση και την κομβική της σχέση με τις άλλες επιστήμες και την τεχνολογία.
Οι μαθητές των σχολείων θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια των Τμημάτων Επιστήμης Υπολογιστών, Χημείας, Βιολογίας και Φυσικής, θα περάσουν ευχάριστες ώρες στο Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου και θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ