Ταχύπλοο θα συνδέσει τη Σητεία με Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο

Από τον επόμενο μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια  με σύγχρονο ταχύπλοο σκάφος, στο πλαίσιο της ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέει την Σητεία με την Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο, όπως ανακοίνωσε κατά την  επίσκεψη του στο Λιμεναρχείο Σητείας,  ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, ανακοίνωσε ότι από τα μέσα Απριλίου θα ξεκινήσει η νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση με ταχύπλοο η οποία θα συνδέσει τη Ρόδο, Χάλκη, Κάρπαθο, Κάσο με τη Σητεία.

«Είναι μία συνολική αναβάθμιση όχι μόνο της γραμμής αλλά γενικά των αγόνων γραμμών. Διότι καταφέραμε τα τελευταία δύο χρόνια κι αυξήσαμε το κονδύλι των αγόνων γραμμών από τα 90 εκ. που ήταν το 2019 στα 138 εκ. το 2021. Αυτό το κάναμε εν καιρώ πανδημίας. Βελτιώσαμε και ποιοτικά το ακτοπλοϊκό δίκτυο, με καλύτερης ποιότητας πλοία αλλά επιπλέον το ενισχύσαμε με 24 νέες άγονες γραμμές. Αυτό αναβαθμίζει σημαντικά όχι μόνο τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αλλά και την μετακίνηση των αγαθών και βεβαίως χιλιάδων νησιωτών. Ξέρουμε πολύ καλά ότι όπου υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση υπάρχει και μεγάλη ανάπτυξη. Προσδοκούμε λοιπόν πέρα από την κλασική ακτοπλοϊκή σύνδεση μέσω του ‘’Πρέβελης‘’, με τη δρομολόγηση του νέου ταχύπλοου πλοίου να βοηθήσει πολύ σημαντικά και σε αναπτυξιακό, εμπορικό και τουριστικό επίπεδο.»

 

 

Πηγή: Ανατολή

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ