Σύντομα θα αρχίσει η κατασκευή της νέας γέφυρας Κερίτη

Καθοριστικό βήμα έγινε για να προχωρήσει το πολύ σημαντικό έργο της νέας γέφυρας του Κερίτη στον Αλικιανό.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, “η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για την οποία υπήρξε μία χρονοβόρος διαδικασία, βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης”. Αυτή την  ενημέρωση τουλάχιστον έχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης η οποία βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με το Υπουργείο Υποδομών και μάλιστα οι επαφές των δύο ήταν συνεχείς προκειμένου να απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα της Αποκεντρωμένης, προς το Υπουργείο.

Με βάση αυτή την τελευταία ενημέρωση που υπάρχει, αναμένεται έως το τέλος του Οκτώβρη, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων να έχει εγκριθεί και δημοσιευτεί και φυσικά μετά από αυτή την  εξέλιξη να ανοίξει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση του έργου.

Σημειώνεται ότι Δήμος Πλατανιά και αντιπεριφέρεια είναι σε συνεχείς επαφές με την Αποκεντρωμένη, που με τη σειρά της είναι σε επαφές με το αρμόδιο Υπουργείο.

“Προσδοκούμε μέσα στο 2022 να ειναι υπο κατασκευή η νέα γέφυρα του Κερίτη. Το έργο μάλιστα αναμένεται να δημοπραττηθεί άμεσα, αφού ζητήσαμε να υπάρξει επείγουσα διαδικασία”, σημειώνει ο Δήμαρχος Πλατανιά.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο έργο απασχολεί όχι μόνο τον Δήμο Πλατανιά αλλά και την Περιφέρεια Κρήτης καθώς αφορά επαρχιακό δίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα γέφυρα θα δημιουργηθεί 70 μετρα βορειότερα, “κατάντι” της πεσμένης.

 

 

Flashnews.gr

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content