Συνάντηση στο ΕΛΜΕΠΑ για την τεχνολογία των μπαταριών

Με επιτυχία διεξήχθη, στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, στο Ηράκλειο, συνάντηση σχετική με μπαταρίες και ηλεκτροκίνηση, με συμμετοχή της εταιρείας Delta Nano-Engineering Solutions (Cyprus) Ltd., εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Battery 2030+», μελών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και στελεχών της υπηρεσίας που υποστηρίζει την στρατηγική της έξυπνης εξειδίκευσης στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε σχέση με την πρωτοβουλία «Battery 2030+», πρωτοβουλία που αποτελεί πρωτοβουλία μεγάλης κλίμακας, σχετική με το μέλλον της υψηλής τεχνολογίας μπαταριών στην Ευρώπη. Ζητούμενο της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ανάπτυξη μπαταριών που θα συνδυάζουν υψηλή απόδοση, ασφάλεια, βιωσιμότητα, οικονομία και προστασία του περιβάλλοντος και θα μπορούν να υποστηρίξουν τα ηλεκτρικά οχήματα. Συνακόλουθα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας είναι η χωρίς ρύπανση κίνηση, η αποθήκευση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές καθώς και μια σειρά αναδυόμενων εφαρμογών όπως η ρομποτική, οι ιατρικές συσκευές, η αεροδιαστημική και πολλά άλλα. Ως απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας έχει τεθεί η ανάδειξη της Ευρώπης σε πρωτοπόρα δύναμη για την ανάπτυξη των μπαταριών του μέλλοντος.

Η Delta Nano – Engineering Solutions (Cyprus) Ltd., η οποία και διοργάνωσε τη συνάντηση, σχεδιάζει και παραδίδει λύσεις υψηλού επιπέδου σε θέματα εξοπλισμού, επεξεργασίας, κατασκευών προσομοίωσης και γενικά ασχολείται με θέματα έρευνας και ανάπτυξης σε βιομηχανικές εφαρμογές. Στα προϊόντα της εταιρείας συμπεριλαμβάνονται τεχνικές εναπόθεσης χημικών ατμών (CVD), αντιδραστήρες επεξεργασίας νερού και συστήματα διανομής. Η εταιρεία συνεργάζεται ήδη στενά με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και στη φάση αυτή εξετάζεται η από κοινού συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία «Battery 2030+».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ κος Νίκος Κατσαράκης, ο οποίος καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους επιστήμονες και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες της συνάντησης. Την συνάντηση συντόνισαν η κα Δήμητρα Βερνάρδου (η οποία πρόσφατα εκλέχθηκε στο ΕΛΜΕΠΑ, με γνωστικό αντικείμενο την αποθήκευση και εξοικονόμηση ενέργειας) και ο CEO της Delta Nano-Engineering Solutions (Cyprus) Ltd. κ. Χαράλαμπος Δρόσος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ