Συναντήσεις Α. Παπαδεράκη και Γ. Πιτσούλη στο Αρκαλοχώρι

Τους σεισμοπαθείς συμπολίτες μας στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος  Πιτσούλης. 

Συμμετείχαν στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου και  συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Μ. Φραγκάκη, με μέλη του Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου και συνομίλησαν για τα ειδικά προβλήματα που έχουν ανακύψει για τις επιχειρήσεις επαγγελματίες της περιοχής από το καταστροφικό σεισμό. 

Στη συνάντηση αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους του συλλόγου ότι τα προσφάτως ανακοινωθέντα μέτρα για τις πληγείσες επιχειρήσεις (επιχορήγηση για ζημία σε πάγια, πρώτες ύλες & εμπόρευμα, αναστολή ασφαλιστικών εισφορών και διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης) δεν αντιμετωπίζουν το σύνολο των βραχυπρόθεσμων προβλημάτων που ανέκυψαν εξ αιτίας του σεισμού. 

Έγινε αναλυτική συζήτηση και διατυπώθηκαν συμπληρωματικές προτάσεις στήριξης των επιχειρήσεων που αφορούν την κάλυψη  άμεσων και βασικών αναγκών διαβίωσης των επαγγελματιών και επιχειρηματιών της περιοχής λόγω της γενικευμένης υπολειτουργία της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας στη περιοχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης σε συνέχεια της παραπάνω επίσκεψης -συνάντησης απέστειλε σήμερα επείγουσα επιστολή (επισυνάπτεται)  στους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων κ. Κώστα Χατζηδάκη και στον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο  με συγκεκριμένες προτάσεις συμπληρωματικές των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και εξειδίκευσαν οι αρμόδιοι Υπουργοί.

 

  • samolis-thumbnail-Banner1
  • samolis-thumbnail-Banner2
  • samolis-thumbnail-Banner3ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content