Σύμβαση για τη Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων

Υπεγράφη η σύμβαση για την «Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων» χθες, Δευτέρα 12 Απριλίου, στη Λότζια. Την σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1.445.378,37 ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου και στόχο έχει την ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών.  Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, παρεμβάσεις θα γίνουν, στη Λότζια, στο κτίριο της Παλιάς Λαχαναγοράς, στο ΚΕΠ της Λ. Πλαστήρα και σε άλλα Δημοτικά κτίρια και κοινοτικά καταστήματα.

Στα κτίρια αυτά πρόκειται να πραγματοποιηθούν οικοδομικές εργασίες αποκατάστασης επιχρισμάτων, μονώσεις, χρωματισμοί καθώς και εγκατάσταση νέων κουφωμάτων όπου κρίνεται απαραίτητο.

«Η συντήρηση και ο ευπρεπισμός των δημοτικών υποδομών είναι ένας από τους στόχους της Δημοτικής Αρχής. Ένα σημαντικό ποσοστό του τεχνικού προγράμματος προσανατολίζεται με συνέπεια τα τελευταία χρόνια σε αυτή την κατεύθυνση. Η ασφάλεια τόσο των πολιτών όσο και των εργαζόμενων στους χώρους αυτούς δε θα πάψει ποτέ να μας απασχολεί. Αξίζει παράλληλα να υπενθυμίσουμε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη δημοπρασίες αντίστοιχων έργων, για την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων και του οδικού δικτύου, έτσι ώστε οι δημότες να νοιώθουν και να είναι ασφαλείς» επεσήμανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ