Συγκινητικές εικόνες – Διασώθηκαν κουτάβια που κινδύνεψαν λόγω της κακοκαιρίας
Η κακοκαιρία «Διομήδης» σαρώνει τις τελευταίες ώρες τη χώρα, προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα και προβλήματα στις μετακινήσεις σε αρκετές περιοχές.

Στα Φάρσαλα, τα ρέματα φούσκωσαν επικίνδυνα από τις βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλά σπίτια και η Πυροσβεστική Υπηρεσία να προχωρά σε συνεχείς αντλήσεις υδάτων.

Στο Κατωχώρι Φαρσάλων πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού 4 κουταβιών από την πυροσβεστική. Τα μικρά κουτάβια, βρεγμένα και παγωμένα, εντοπίστηκαν στη μέση της αποστραγγιστικής τάφρου του χωριού που είχε πλημμυρίσει από τις βροχοπτώσεις.

Αμέσως, οι πυροσβέστες έστησαν επιχείρηση διάσωσης των κουταβιών. Ο ένας δίπλα στον άλλον σχημάτισαν μια μικρή ανθρώπινη αλυσίδα για να φτάσουν τα κουτάβια, και να τα μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που βρισκόταν στο σημείο, ανάρτησε φωτογραφίες και βίντεο από τη διάσωση.

«Στο Κατωχώρι Φαρσάλων απεγκλωβίσαμε μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία τέσσερα σκυλάκια που κινδύνεψαν να πνίγουν στην υπερχειλισμένη αποστραγγιστική τάφρο του χωριού. Δύσκολη μέρα για τη Θεσσαλία που δοκιμάζεται για ακόμη μια φορά από μεγάλες ποσότητες βροχοπτώσεων. Είμαστε παντού όπου υπάρχει ανάγκη».

 

enikos.gr

  • samolis-thumbnail-Banner1-1
  • samolis-thumbnail-Banner2-1
  • samolis-thumbnail-Banner3-1


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content