Στο βαθύ κόκκινο τα Ανώγεια από σήμερα Σάββατο

Στο βαθύ κόκκινο μπαίνουν τα Ανώγεια στον υγειονομικό χάρτη από σήμερα Σάββατο 6 Μαρτίου και  τουλάχιστον μέχρι τις 16 Μαρτίου. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδρίασε και αποφάσισε να μπουν τα Ανώγεια σε αυτή την κατηγορία, καθώς καθημερινά αυξάνονται τα θετικά κρούσματα στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η επέλαση της πανδημία, καθώς έχουν πλησιάσει τα 20 θετικά κρούσματα σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών.

Σχετικό αίτημα είχε απευθύνει ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, που παρέπεμψε το θέμα στην επιτροπή λοιμωξιολόγων που έδωσε το πράσινο φως.

Στα Ανώγεια από σήμερα Σάββατο η κυκλοφορία θα απαγορεύεται από τις 7 μ.μ έως τις 5 τα ξημερώματα.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) είναι σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων και βαθμίδων εκπαίδευσης.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, οι έλεγχοι θα είναι αυξημένοι και στις γειτονιές, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στους ελέγχους στους χώρους εργασίας, που μαζί με τις συνάξεις στα σπίτια αποτελούν τις βασικές αιτίες εξάπλωσης της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ