Στο Δήμο Βιάννου ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης

Τη μαρτυρική και ηρωική Βιάννο, εκεί που συντελέστηκε ένα από τα φρικτότερα εγκλήματα από τις ναζιστικές κατοχικές δυνάμεις, επισκέφθηκε ο Συντονιστής Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Β. Κεφαλογιάννης και συναντήθηκε με το Δήμαρχο Μηνά Σταυρακάκη. Συζήτησαν διεξοδικά τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που αντιμετωπίζει ο Δήμος Βιάννου και οι κάτοικοί του. Τόσο τα ειδικότερα όσο και τα γενικότερα.

Όπως τόνισε ο Κωνσταντίνος Β. Κεφαλογιάννης αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την φιλοξενία, ο Δήμος Βιάννου είναι ένας Δήμος με δυναμική και προκλήσεις. Ένας Δήμος που διαθέτει έντονο αποτύπωμα στον πρωτογενή τομέα και αναπτυξιακές προκλήσεις στον τριτογενή τομέα καθώς μπορεί να αποτελέσει τουριστικό προορισμό για 12 μήνες το χρόνο λόγω του ορεινού όγκου που διαθέτει και του μεγάλου παραλιακού του μετώπου. Ενώ η κατασκευή του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι θα συμβάλλει αποφασιστικά στη δυναμική ανάπτυξης της περιοχής. Ο Δήμος, η Περιφέρεια και η Πολιτεία θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε όλα τα αναγκαία έργα υποδομής, όπως η ανάπτυξη ενός ασφαλούς οδικού δικτύου και η αξιοποίηση και διαχείριση των υδάτινων πόρων, που θα βοηθήσουν σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής και θα συμβάλλουν στην εξάλειψη της ερήμωσης της περιοχής ιδίως από τους νέους ανθρώπους. Αυτό θα πρέπει να αντιστραφεί και όλοι να δούμε τη Δήμο Βιάννου, τη νοτιοανατολική περιοχή του νομού μας, ως μία σημαντική πρόκληση ανάπτυξης.

Χωρίς ασφαλώς, να αφήνουμε στην άκρη την προστασία του πευκοδάσους της περιοχής, του μοναδικού κάλλους δάσους της Σύμης. Μία περιοχή με έντονη μελισσοκομική δραστηριότητα, με υψηλή επισκεψιμότητα όχι μόνο του φυσικού κάλλους που διαθέτει αλλά και εξαιτίας του αρχαιολογικού χώρου που βρίσκεται εντός του δάσους, του Ιερού του Ερμή και της Αφροδίτης. Γι’  αυτό μεταξύ άλλων είναι απαραίτητη η σύνταξη μελέτης Αντιπυρικής Προστασίας και η συντήρηση και η πλήρωση με νερό των επτά μεγάλων δεξαμενών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content