Σοβαρά εργασιακά προβλήματα των συμβασιούχων Αρχαιοφυλάκων

Οι «Πιστοποιημένοι Συμβασιούχοι Αρχαιοφύλακες Μουσείων & Αρχαιολογικών Χώρων Ν. Ηρακλείου», σε συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου συναδ. Στέλιο Βοργιά, συζήτησαν τα προβλήματα που προκύπτουν από τις  σχετικές διατάξεις, που αντί να είναι υποστηρικτικές απέναντι τους, δημιουργούν ένα κλίμα εργασιακής επισφάλειας που δύσκολα διαχειρίζεται από τους εργαζόμενους κάθε έτος .

Για τους παραπάνω εργαζόμενους ,έχοντας ήδη πολυετή πείρα, συμβαίνει όπως και σε άλλες περιπτώσεις, το παράλογο ότι αν εργαστούν επιπλέον έστω μια μέρα πλέον του 8μήνου δεν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στη νέα χρονιά.

Αυτό τους οδηγεί ακόμα και σε παραιτήσεις, έτσι ώστε να μπορούν να προσληφθούν του χρόνου, χάνοντας  όμως με αυτό τον τρόπο το ταμείο ανεργίας για τους υπόλοιπους μήνες, που τόσο το έχουν ανάγκη.

Παράλληλα αν εργαστούν συνολικά τα τελευταία χρόνια πάνω από 60 μήνες έχουν κώλυμα για εκ νέου απασχόληση.

Τέλος δεν εντάσσονται στην ευνοϊκή ρύθμιση των 50 ενσήμων του ΟΑΕΔ όπως οι υπόλοιποι εποχικοί εργαζόμενοι.

Με την δέσμευση του Πρόεδρου υπέρ του δικαίου των αιτημάτων αναμένεται η προώθηση των προτάσεων επίλυσης  από τον φορέα προς τα αρμόδια Υπουργεία με την πεποίθηση, ότι τα κύρια αιτήματα θα επιλυθούν  και η εργασιακή ειρήνη θα επικρατήσει στο Υπουργείο Πολιτισμού.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ