Σε ετοιμότητα και ο Δήμος Φαιστού για τη ΜΗΔΕΙΑ

Σε πλήρη ετοιμότητα με αφορμή την επικείμενη κακοκαιρία με την κωδική ονομασία «Μήδεια» βρίσκεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού, μετά την σχετική ενημέρωση για ακραία καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν την Κρήτη από την ερχόμενη Κυριακή 14 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου.

Ήδη ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αντώνης Κωνσταντουλάκης, έχει θέσει σε επιφυλακή όλα τα συναρμόδια όργανα, ενώ έχει δοθεί εντολή όλα τα οχήματα να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Σε συνεργασία μάλιστα με τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Φασομυτάκη, σε επιφυλακή βρίσκονται και τα οχήματα των εν λόγω υπηρεσιών.

Την ίδια στιγμή, η αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας έχει προχωρήσει στην ενημέρωση όλων των προέδρων τοπικών κοινοτήτων, δίνοντας έμφαση στην πρόβλεψη για έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι δημότες και κυρίως κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού επίσης, βρίσκεται σε απ’ ευθείας και άμεση επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, τις πυροσβεστικές και αστυνομικές υπηρεσίες, αλλά και με το εκτεταμένο δίκτυο εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, ώστε σε περίπτωση ανάγκης να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, από την αρμόδια Αντιδημαρχία συστήνεται σε όλους τους Δημότες να υπακούν στις υποδείξεις των ειδικών, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να συμμορφώνονται σε κάθε νέα ανακοίνωση πρόβλεψης ακραίων φαινομένων.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ

ΣΕ ΜΑΤΑΛΑ ΚΑΙ ΠΙΤΣΙΔΙΑ

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζονται οι καθαρισμοί ρεμάτων κι επικίνδυνων σημείων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φαιστού. Στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου που εκπονείται, ολοκληρώθηκαν πρόσφατα μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες, οι καθαρισμοί σε επικίνδυνα σημεία τόσο στον οικισμό των Πιτσιδίων, όσο και στον οικισμό των Ματάλων. Ειδικότερα καθαρισμοί πραγματοποιήθηκαν στην κοίτη του ποταμού που διέρχεται από τον οικισμό των Ματάλων μήκους 3.200 μέτρων, καθώς και στα κάθετα τμήματα της κοίτης έως και την παραλία των Ματάλων. Αντίστοιχα καθαρισμοί πραγματοποιήθηκαν και στο ρέμα των Πιτσιδίων σε μήκος περίπου 300 μέτρων.

Οι εργολαβίες πραγματοποιηθήκαν με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, την οποία και η δημοτική αρχή, αλλά και η κοινότητα Πιτσιδίων – Ματάλων ευχαριστούν θερμά.

Οι καθαρισμοί έρχονται να προστεθούν στο γενικότερο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας που εφαρμόζει ο Δήμος Φαιστού, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες κινδύνου από κάποια μεγάλη θεομηνία, αλλά και να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα απορροής των όμβριων υδάτων, ειδικότερα σε σημεία και περιοχές που υπάρχουν οικισμοί.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ