Ράμπες πρόσβασης για ΑμΕΑ στα σχολεία του Μαλεβιζίου

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα πολύ σημαντικό έργο που θα διευκολύνει την πρόσβαση σε όλα τα σχολεία του Δήμου Μαλεβιζίου, των μαθητών και εκπαιδευτικών με αναπηρίες. Πρόκειται για το έργο «Κατασκευής ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες» που δημοπρατήθηκε και τις επόμενες μέρες θα ανακηρυχθεί ο ανάδοχος. 

Το έργο με προϋπολογισμό 165 χιλιάδες ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και προβλέπει την κατασκευή ραμπών πρόσβασης αλλά και χώρους υγιεινής για Άτομα με Αναπηρίες στο σύνολο των σχολικών κτιρίων του Δήμου Μαλεβιζίου που δεν διαθέτουν τις συγκεκριμένες υποδομές. Με την υλοποίηση του έργου 27 σχολικά κτίρια, νηπιαγωγεία, δημοτικά γυμνάσια και λύκεια σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες, θα αποκτήσουν τις απαραίτητες ράμπες πρόσβασης αλλά και χώρους υγιεινής κατάλληλα διαμορφωμένους ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν με άνεση και ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικοί με αναπηρίες. 

«Με το συγκεκριμένο έργο λύνεται μία εκκρεμότητα ετών για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς με αναπηρίες. Ο σεβασμός στα δικαιώματα των συνανθρώπων μας είναι πολιτισμός. Κι είναι πραγματικός όταν εκφράζεται με πράξεις. Αυτή είναι η καθημερινή μας προσπάθεια στο Δήμο Μαλεβιζίου. Από την πρώτη στιγμή δουλεύουμε για έναν δήμο προσβάσιμο σε όλους. Με νέες θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ, με μελέτες προσβασιμότητας σε κάθε έργο υποδομής που προγραμματίζουμε, με το σχεδιασμό ολοκληρωμένων προσβάσιμων διαδρομών μέσα από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, με κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για κίνηση χωρίς εμπόδια, με υποδομές πρόσβασης και αναψυχής ΑμεΑ στις παραλίες μας. » δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με αφορμή τη δημοπράτηση του έργου.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content