Προφυλακίστηκε μετά από 20 χρόνια για κατηγορία που δεν γνώριζε

 

Ένας 49χρονος κατηγορήθηκε ότι στο διάστημα από 15 μέχρι 25 Αυγούστου του 2000 είχε βιάσει ένα ανήλικο κορίτσι 16 ετών, σε δυο διαφορετικές ημερομηνίες και μάλιστα την δεύτερη φορά την παρέδωσε σε δυο φίλους του για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους, γνωρίζοντας ότι ήταν ένα κορίτσι με «μέτρια νοητική στέρηση».

Η ιστορία και η εξέλιξη της ξάφνιασε αστυνομικούς και εισαγγελείς που την χειρίστηκαν. Ο 49χρονος, η οικογένεια του οποίου μένει στην Αλβανία, πέρασε δεκάδες φορές από τα σύνορα χωρίς κανένας να τον σταματήσει. Τον περασμένο Οκτώβριο όμως κατά την διάρκεια του ελέγχου στον συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες καθώς σε βάρος του υπήρχε ένταλμα σύλληψης. Ο ίδιος τα έχασε όταν του είπαν για ποιο λόγο κατηγορείται.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 49χρονος επέστρεψε στο σπίτι του και είδε μια νεαρή κοπέλα ακριβώς απ έξω να τα έχει χαμένα και να του ζητά «να την πάει στο σπίτι της καθώς είχε χαθεί». Σύμφωνα με την καταγγελία της 16χρονης, την έβαλε στο σπίτι του και αφού την ακινητοποίησε, την βίασε.

Ο 49χρονος στο υπόμνημα που κατέθεσε περιέγραψε διαφορετικά τα γεγονότα λέγοντας πως «πήγε την κοπέλα στο σπίτι της και μάλιστα οι γονείς που είχαν ανησυχήσει τον κέρασαν καφέ». Στη συνέχεια της καταγγελίας, η 16χρονη υποστήριξε ότι μετά από δέκα μέρες που ξανασυναντήθηκε με τον κατηγορούμενο, την έβαλε σε ένα αυτοκίνητο και την πήγε σε ερημική περιοχή όπου δυο φίλοι του, αφού την χτύπησαν, την βίασαν συνολικά τρεις φορές ενώ ο 49χρονος την είχε απειλήσει με ένα μαχαίρι. Η κοπέλα κατήγγειλε τον βιασμό μετά από μέρες αλλά δεν ανέφερε την σεξουαλική επίθεση από τον 49χρονο. Η ιατροδικαστική εξέταση δεν εντόπισε ξεκάθαρα ίχνη βιασμού καθώς είχε περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως ο 49χρονος προφυλακίστηκε για έξι μήνες καθώς σε βάρος του υπήρχε ένταλμα σύλληψης.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης, που αποκαλύπτει το astinomiko.gr, είναι το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος για 20 χρόνια εμενε στην ίδια διεύθυνση κατοικίας ενώ η 16χρονη κοπέλα μαζί με τους γονείς της έχουν εξαφανιστεί και κανείς δεν ξέρει που είναι. Τελικά, το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά αποφάσισε o 49χρονος να αφεθεί για λόγους παραγραφής των αδικημάτων, για το γεγονός ότι η καταγγέλλουσα χάθηκε από προσώπου γης και ο φάκελος της δικογραφίας ήταν έτοιμος να… πολτοποιηθεί.

 

 

 

 

astinomiko.gr

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ