Παρίσταναν τους αστυνομικούς και λήστεψαν 49χρονο μέσα σε πάρκο

Η καραντίνα και ο περιορισμός των μετακινήσεων φαίνεται πως δεν έχουν καταφέρει να μειώσουν σημαντικά τα περιστατικά κλοπών, αφού οι επιτήδειοι σκαρφίζονται ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες δικαιολογίες και τεχνάσματα, προκειμένου να εξαπατήσουν τους ανυποψίαστους πολίτες.

Θύμα ληστείας από άγνωστους που παρίσταναν τους αστυνομικούς σε πάρκο της Καισαριανή καταγγέλλει ότι έπεσε 49χρονος το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δράστες εμφανίστηκαν μπροστά του ως αστυνομικοί και τον ακινητοποίησαν φωνάζοντας ότι θέλουν να του κάνουν έλεγχο.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο 49χρονος άνδρας, πρωινές ώρες του Σαββάτου βρισκόταν στο πάρκο της Καισαριανής όταν εμφανίστηκαν δύο δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηρίστηκα του προσώπου τους και φώναζαν πως είναι αστυνομικοί και κάνουν ελέγχους στο σημείο.

Ο άνδρας ζήτησε να του δείξουν ταυτότητες που να πιστοποιούν ότι πράγματι ανήκουν στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τον ακινητοποίησαν του άρπαξαν κάρτες και μετρητά και έγιναν «καπνός»

Στο άκουσμα αυτού, οι δράστες όχι μόνο δεν τράπηκαν σε φυγή, αλλά ακινητοποίησαν το θύμα και όπως το ίδιο περιγράφει, του άρπαξαν από τη τσέπη του την ταυτότητα του αλλά και τις χρεωστικές του κάρτες, ενώ δεν δίστασαν να πάρουν και τα μόλις 15 ευρώ που είχε πάνω του.

Αμέσως μετά εξαφανίστηκαν με μια μηχανή μεγάλου κυβισμού. Το θύμα άρχισε να καλεί σε βοήθεια και όταν έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί τότε τους έδωσε τα χαρακτηριστικά του σωματότυπου αλλά και την περιγραφή της μηχανής για να αρχίσουν αναζητήσεις. Ομάδες ΔΙΑΣ «χτένισαν» τη περιοχή, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να εντοπίσουν τους δράστες.

 

 

 

 

Νewsbreak

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ