Παράταση Κτηματολογίου στους δήμους Ηρακλείου , Μαλεβιζίου και Χερσονήσου ζητά το ΤΕΕ/ΤΑΚ

Την παράταση της διαδικασίας κτηματογράφησης στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου ζητάει το ΤΕΕ/ΤΑΚ από τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Πιερρακάκη. Η διαδικασία λήγει τυπικά στις 23 Μαΐου.

Η επιστολή

Αξιότιμε Κύριοι Υπουργοί,

Η Κτηματογράφηση στους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου λήγει στις 23 Μαΐου 2022.

Μέχρι την ημερομηνία αυτή είναι αδύνατον να έχει ολοκληρωθεί η Κτηματογράφηση για τους παρακάτω λόγους:

● υπάρχει παράλληλα η συνεχής διόρθωση των δασικών χαρτών που αλλάζει διαρκώς τα δεδομένα

● οι μηχανικοί αλλά και οι άλλες ειδικότητες που ασχολούνται με το Κτηματολόγιο είναι πολύ επιβαρυμένοι και είναι αδύνατον να ανταποκριθούν.

● οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τα καθήκοντά τους με συνέπεια σε πολλές περιπτώσεις να μην μπορούν οι πολίτες να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (π.χ. ένορκες βεβαιώσεις) .

● υπάρχει μεγάλη οικονομική επιβάρυνση στην κοινωνία τόσο με την υγειονομική κρίση όσο και με την τελευταία οικονομική – ενεργειακή κρίση

● η υγειονομική κρίση και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις , έχουν δυσχεράνει τις απαραίτητες συναντήσεις , συνεννοήσεις, τόσο μεταξύ ιδιοκτητών όσο και μεταξύ των ειδικοτήτων που ασχολούνται, επίσης αξίζει να  σημειωθεί ότι ιδιαίτερα στην περιοχή μας (Ηράκλειο – Λασίθι) τα κρούσματα που καταγράφονται είναι ακόμη πολλά και η αύξηση του μέσου εβδομαδιαίου ιικού φορτίου που καταγράφεται στα αστικά λύματα μεγάλη

Ως Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ θεωρούμε αναγκαία την παράταση της Κτηματογράφησης στους  Δήμους Ηρακλείου , Μαλεβιζίου και Χερσονήσου τουλάχιστον μέχρι 31-12-2022.

Αναμένουμε τις ενέργειες σας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content