Παράνομη υπερεργασία διαπίστωσε η διοίκηση του ΕΚΗ

Από τη διοίκηση του ΕΚΗ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Αιφνίδια συντονισμένη επιχείρηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου μαζί με την Επιθεώρηση Εργασίας και την Ελληνική Αστυνομία   πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, σε επιχείρηση που εδρεύει στη Β.Ι.Π.Ε Ηρακλείου και δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού όπου και διαπιστώθηκε παράνομη υπερεργασία σε εργαζομένους της.

Παρά το γεγονός ότι κάποιοι αυτοαποκαλούνται  ως βασικοί παράγοντες του τουρισμού, στην πράξη αποδεικνύεται ότι  στο μόνο που αποσκοπούν είναι το κέρδος, χωρίς να σέβονται  τον παράγοντα άνθρωπο, τον παράγοντα εργαζόμενο.

Καλούμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να ενίσχυση το Σώμα Επιθεώρηση Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) άμεσα, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό,  έτσι ώστε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι τόσο για εργασιακά ζητήματα όσο και για θέματα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας.

Το ΕΚΗ θα εξακολουθήσει  εντατικά τους ελέγχους στα πλαίσια των δυνατοτήτων της Επιθεώρηση Ηρακλείου και προειδοποιεί όσους από τους εργοδότες παρανομούν εις βάρος των εργαζομένων, θα τους  επιβάλλονται τα ανάλογα  Διοικητικά πρόστιμα.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΗ

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ