Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις  της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου οι δράσεις του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας! Ο Δήμος, ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά στον εν λόγω πανευρωπαϊκό θεσμό, τίμησε την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο (22/9), προχωρώντας σε κλείσιμο κεντρικών δρόμων και «πεζοδρόμηση» αυτών στο Αρκαλοχώρι και στο Καστέλλι διοργανώνοντας – τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα – και σε συνεργασία με το Δ.Ο.Π.Α.Π., αθλητικούς και γυμναστικούς συλλόγους και σχολεία του Δήμου, μια σειρά από δραστηριότητες άθλησης, σωματικής άσκησης, ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης που ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους!

Μεταξύ των δράσεων που έλαβαν χώρα την περασμένη Τετάρτη ήταν: ζωγραφική στο δρόμο από μαθητές του 1ου και 2ου Δημ. Σχολείου Αρκαλοχωρίου και του Δημ. Σχολείου Καστελλίου, προσομοίωση εκπαιδευτικής οδήγησης σε Η/Υ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Υγείας & Οδικής Ασφάλειας του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., αθλοπαιδιές στίβου, σκυταλοδρομίας και τένις σε συνεργασία με το Σύλλογο ΑΘΛΗ.Σ.Υ., επίδειξη ποδηλάτου και ποδηλατοβόλτα σε συνεργασία με το Corpus Gym και τον καθηγητή φυσικής αγωγής Γρηγόρη Παπακανδεράκη και χορός Zumba από την Ευαγγελία Τέκου, Zumba Instructor.

Με αφορμή την επιτυχημένη – πρώτη – συμμετοχή του Δήμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης επισημαίνει πως «ο Δήμος μας οργάνωσε μια σειρά από δράσεις με στόχο την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και την ευαισθητοποίηση  των πολιτών για θέματα όπως η οδική ασφάλεια και η χρήση εναλλακτικών μέσων κυκλοφορίας» ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχημένη συμμετοχή του Δήμου στο συγκεκριμένο πανευρωπαϊκό θεσμό και ιδιαίτερα τα σχολεία που έλαβαν μέρος, τους αθλητικούς και γυμναστικούς συλλόγους, το Εργαστήριο Υγείας & Οδικής Ασφάλειας του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. και τα στελέχη του Δήμου – αιρετά και υπηρεσιακά – που υποστήριξαν τις δράσεις.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content