Ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο – Είναι 34 ετών, με ύψος 72,1 εκ.

Τον τίτλο του πιο κοντού ανθρώπου στον κόσμο, σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, πήρε και πάλι ο 34χρονος Έντουαρντ Νίνο Χερνάντεζ, με ύψος μόλις 72,1 εκατοστά, 10 χρόνια αφότου είχε κατακτήσει για πρώτη φορά τον τίτλο αυτό.

Με ύψος μόλις 72,1 εκατοστά, ο 30χρονος είναι ελαφρώς πιο ψηλός από μία μικρή βαλίτσα και περίπου το μισό από τον μέσο όρο ενός άνδρα. Ο Κολομβιανός πάσχει από σοβαρό υποθυρεοειδισμό, μια κατάσταση που αναστέλλει την ανάπτυξη και σημαίνει ότι ο χόνδρος των οστών δεν αναπτύσσεται όπως θα έπρεπε. Ο 30χρονος έλαβε τον τίτλο του Παγκοσμίου Ρεκόρ Γκίνες σε ιατρική κλινική στην Μπογκοτά της Κολομβίας νωρίτερα φέτος, μαζί με την οικογένεια και τον ορθοπεδικό του.


Θετικός και αισιόδοξος με την ζωή 

Όπως δήλωσε ο Χερνάντεζ: «Χρησιμοποιώ το χαμόγελό μου για να κατακτήσω τον κόσμο. Πάντα μοιράζομαι το μεγάλο μου χαμόγελο με όλους, αυτή είναι η γοητεία μου. Μπορώ να πετύχω όσα θέτω σαν στόχο στον εαυτό μου. Τα πάντα είναι πιθανά. Το μέγεθος και το ύψος δεν έχουν σημασία. Θέλω οι άνθρωποι να γνωρίσουν ποιος είμαι πραγματικά. Μικρός σε μέγεθος, μεγάλος σε καρδιά».

Το ύψος του φτάνει τα 72,1 εκατοστά

Ο 30χρονος αρχικά έλαβε τον τίτλο του κοντύτερου ανθρώπου στον κόσμο, σε ηλικία 23 ετών το 2010, αφότου οι αξιωματούχοι μέτρησαν το ύψος του στα 70,21 εκατοστά. Μέχρι τότε, αυτός και η οικογένειά του ζούσαν σε σχετική αφάνεια. Ήταν θυμωμένος και έπασχε από κατάθλιψη σαν παιδί επειδή δεν μεγάλωνε όπως οι συνομήλικοί του ή τα αδέρφια του.

Ο Χερνάντεζ άργησε πολύ να διαγνωστεί με σοβαρό υπερθυρεοειδισμό – αυτό έγινε στην ηλικία των 20 ετών – κάτι που η μητέρα του ισχυρίζεται ότι συνέβη επειδή οι γιατροί δεν ενδιαφέρονταν να καταγράψουν το ύψους του γιου της καθ’ όλη την διάρκεια της παιδικής του ηλικίας.


Έγινε διάσημος μέσα σε μια νύχτα

Το 2010, ωστόσο, έγινε διάσημος μέσα σε μία νύχτα και βρέθηκε στο προσκήνιο όταν μπήκε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Η δόξα του όμως, ήταν βραχύβια και μόλις 6 μήνες αργότερα, ο τίτλος πέρασε στον 18χρονο Κατζέντρα Τάπα Μαγκάρ, που είχε ύψος μόλις 67,08 εκατοστά. Στην συνέχεια, τον τίτλο κατέκτησε ο Τσάντρα Μπαχαντούρ Ντάνγκι, που είχε ύψος μόλις 54,6 εκατοστά. Μετά τον θάνατο του Ντάνγκι το 2015, το ρεκόρ κατείχε και πάλι ο Μαγκάρ.

Όπως λέει ο ίδιος, το μέγεθος δεν μετράει, καθώς έχει πολύ μεγάλη καρδιά
Την ίδια περίπου εποχή, οι αξιωματούχοι αποφάσισαν να χωρίσουν το ρεκόρ σε εκείνους που μπορούσαν να περπατήσουν χωρίς βοήθεια και σε αυτούς που χρειάζονταν βοήθεια. Ο Χερνάντεζ ανέκτησε και πάλι τον τίτλο του κατόχου του ρεκόρ Γκίνες τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ως ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο που κινείται μόνος του, μετά τον θάνατο του προκατόχου του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πιο κοντός άνθρωπος που κινείται με βοήθεια είναι ο Τζάνρεϊ Μπαλαγουίνγκ, από τις Φιλιππίνες. Έχει ύψος μόλις 59,93 εκατοστά και δεν μπορεί να περπατήσει ή να σταθεί χωρίς βοήθεια λόγω του κακού σχηματισμού των οστών. Στην αντίπερα όχθη, ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμος είναι ο Σουλτάν Κοσέν της Τουρκίας, που έχει ύψος 2,51 μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι έχει σχεδόν 3,5 φορές το ύψος του πιο κοντού ανθρώπου στον κόσμο.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ