Ο Δήμαρχος Χερσονήσου σε σύσκεψη για την κλιματική αλλαγή

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΗΝ ΚΕΔΕ ΣΕ  ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Σέγκος : Οφείλουμε με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς το περιβάλλον και προς τις επόμενες γενιές, να αναπτύξουμε ουσιαστικές και ρεαλιστικές δράσεις

Στη διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας με θέμα τη μεταφορά των πιλοτικών έργων του προγράμματος «LIFE ADAPT IN GR» σε δήμους που πρόκειται να υλοποιήσουν έργα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή συμμετείχε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος εκπροσωπώντας την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ. 

Στην εισήγησή του ο κ. Σέγκος σημείωσε : «Το περιβάλλον είναι το κοινό μας σπίτι. Είναι καθήκον μας να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, καλύτερο, λειτουργικό, βιώσιμο. Τότε θα έχουμε εκπληρώσει το χρέος μας στον μέλλον του τόπου μας. Οφείλουμε λοιπόν, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς το περιβάλλον και προς τις επόμενες γενιές, να αναπτύξουμε ουσιαστικές και ρεαλιστικές δράσεις».

Παράλληλα αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην υιοθέτηση και εφαρμογή πολιτικών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης προσθέτοντας χαρακτηριστικά :  «Η ΚΕΔΕ προσπαθεί πάντα να στηρίζει ενέργειες προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, όντας σε συνεργασίας με τους δήμους για τη σωστή διάγνωση του προβλήματος και τον σωστό σχεδιασμό και οργάνωση της αντιμετώπισης σε τοπικό επίπεδο. Ο Δήμος Χερσονήσου έχει ιεραρχήσει  τα θέματα περιβάλλοντος ως άμεση προτεραιότητα και έχει υιοθετήσει καινοτόμες δράσεις, στους τομείς του πρασίνου, της διαχείρισης των αποβλήτων, της εξοικονόμησης ενέργειας και των βιοκλιματικών έργων και παρεμβάσεων». 

Απηύθυνε επίσης κάλεσμα συστράτευσης και ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον σημειώνοντας πως : «Οι φορείς της Αυτοδιοίκησης, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι, πρέπει να αναλάβουν ένα σχέδιο δράσης με βάση τα περιφερειακά αυτά σχέδια που θα πρέπει να εξειδικεύονται περαιτέρω σε τοπικό επίπεδο και να καταλήγουν σε ιεραρχημένα έργα και δράσεις που θα ενισχύουν, θα συμπληρώνουν  και θα θωρακίζουν τις τοπικές υποδομές από κάθε κατηγορία κινδύνου». 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content