Νέοι Δρόμοι για κυκλικό κόμβο και διάνοιξη της Ελ. Βενιζέλου

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και το Δήμαρχο Μαλεβιζίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Μαλεβιζίου Θανάσης Κύρκος ζητά συζήτηση και ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την πορεία κατασκευής του έργου ΄΄ Προσωρινός κυκλικός κόμβος στη Λ. Ελ. Βενιζέλου Δήμου Μαλεβιζίου ( στο ύψος του κέντρου Ανόδου) ΄΄ – Διάνοιξη Ελ. Βενιζέλου.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται:

”Κύριε Πρόεδρε,

Με το παραπάνω σχετικό έγγραφο, μας κοινοποιήθηκε επιστολή των «Φίλων του προσωρινού κόμβου Ανόδου» όπου εκφράζεται η αγωνία για την πορεία υλοποίησης  του έργου ΄΄ Προσωρινός κυκλικός κόμβος στη Λ. Ελ. Βενιζέλου Δήμου Μαλεβιζίου΄΄ .

Η σύμβαση του  συγκεκριμένου έργου έχει υπογραφεί από την Περιφέρεια Κρήτης τον Απρίλιο του 2019 και  μέχρι σήμερα, αν και έχουν περάσει 17 μήνες, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα έργα κατασκευής.

Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να ανακουφίσει μια εξαιρετικά βεβαρημένη κυκλοφοριακά περιοχή, τόσο σε επίπεδο  οδικής ασφάλειας, όσο και από την πλευρά της λειτουργικότητας και της βελτίωσης της καθημερινότητας εκατοντάδων οδηγών και διερχομένων.

Επίσης παρακαλούμε να υπάρξει ενημέρωση από τη δημοτική αρχή και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας, για την πορεία της μελέτης της διάνοιξης – ανάπλασης της Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου αλλά και το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών για την έναρξη των έργων κατασκευής.

Η παράταξή μας, έχοντας την ευθύνη για τη διοίκηση του Δήμου την προηγούμενη οκταετία προετοίμασε και ωρίμασε τις μελέτες για τα δύο αυτά έργα (κόμβος- διάνοιξη και μελέτη Ελ. Βενιζέλου) φέροντάς τα σε τελικό στάδιο.

Σήμερα από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Μαλεβιζίου θα διεκδικήσουμε και θα συνεισφέρουμε στην προσπάθεια υλοποίησή τους.

Παρακαλούμε όπως εισάγεται το θέμα στην ημερήσια διάταξη επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί και να υπάρξει η απαραίτητη ενημέρωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση των δημοτών.”

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ