Μήνυμα ευαισθητοποίησης από την «Ανθρώπινη Ασπίδα»

Με αφορμή την επαναλαμβανόμενη δηλητηρίαση  αδέσποτων σκυλιών σε χωριό του νομού Ηρακλείου, αντιλαμβανόμαστε ότι παρά το έντονο πρόβλημα τόσο ιδιοκτήτες όσο και ΟΤΑ στρουθοκαμηλίζουν,  αρνούμενοι  να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης  που τους αναλογεί.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την κυνικότητα στην «λύση» που προτείνουν κάποιοι στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, εφαρμόζοντας μια απίστευτη κτηνωδία, με θύμα τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, που ατύχησε να μην έχει την αντίστοιχη αγάπη από το αφεντικό του και χωρίς να είναι επιλογή του πετάχτηκε στον δρόμο. 

Συμπερασματικά η δημιουργία των αγελών από αδέσποτα σκυλιά αφορά κυρίως τους ιδιοκτήτες τους που αγνοούν τους νόμους ενώ στο ίδιο μήκος κύματος λειτουργούν και οι Αρμόδιες Υπηρεσίες των Δήμων μη εφαρμόζοντας τον νόμο 4039/2012

(ΦΕΚ Α-15/02.02.2012). https://www.e-nomothesia.gr/kat-zoa-suntrophias-prostasia-zoon/n-4039-2012.html

Το αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας είναι τόσο από την μια τα αδέσποτα να αποτελούν τους αποδιοπομπαίους τράγους και από την άλλη να γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες επιθέσεων σε μοτοσυκλετιστές ,ποδηλάτες και μικρά παιδιά ,με τους ιδιοκτήτες αλλά και τους ΟΤΑ να φέρουν ποινικές ευθύνες φτάνει να τις αναζητήσουν τα θύματα.

Άλλωστε η χώρα μας όπως και κάθε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεσμεύονται με συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο ενώ ειδικότερα οι ευθύνες τους θεμελιώνονται στα άρθρα 105 και 106 ΕισΝΑΚ, τα οποία ορίζουν ότι: «Για παράνομες πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων του δημοσίου κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας που τους έχει ανατεθεί, το δημόσιο ενέχεται σε αποζημίωση εκτός αν η πράξη ή παράλειψη έγινε κατά παράβαση διάταξης που υπάρχει για χάρη του γενικού συμφέροντος …» και «οι διατάξεις … εφαρμόζονται και για την ευθύνη των δήμων και κοινοτήτων ή των άλλων προσώπων δημοσίου δικαίου από πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων που βρίσκονται στην υπηρεσία τους».

Σε κάθε περίπτωση πάντως θύματα είναι τόσο τα αδέσποτα όσο και οι άνθρωποι, μια εικόνα που δεν συνάδει με την «δημόσια ασφάλεια» έτσι τουλάχιστον όπως την επικαλούνται οι ιθύνοντες .

«Αν δεν είναι ποτέ δικό μας το λάθος, τότε δεν μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη γι’ αυτό. Κι αν δεν μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη, τότε θα είμαστε πάντα θύματά του».

Ρίτσαρντ Μπαχ, 1936-, Αμερικανός συγγραφέας

Η σελίδα μας στο Facebook:Σύλλογος Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής-Ανθρώπινη Ασπίδα. 

Η σελίδα μας στο Ιnstagram: Ανθρώπινη Ασπίδα

Για περισσότερες πληροφορίες στην διάθεση σας.

     

     Ο πρόεδρος                                        Με τιμή  το  Δ.Σ                                Η γραμματέας        

 Φραγκίσκος Δασκαλάκης                                                                                 Μαρία Αποστολάκη

                                                                 pastedGraphic.png                                      

                                                                                    

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ