Μαρμάρινο μνημείο των Μικρασιατών στην Ιεράπετρα

Την Πλατεία Μικρασιατών, όπου πρόσφατα στήθηκε το ομώνυμο μνημείο, επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με την Πρόεδρο των Μικρασιατών, κα Ευτυχία Μαρινάκη, τον πρώην Αντιδήμαρχο και νυν εντεταλμένο Σύμβουλο του Δημάρχου, κ. Εμμανουήλ Λουτσέτη, τον Αρχιτέκτονα, κ. Κωσταντίνο Περβολαράκη και τον Γλύπτη, κ. Μιχάλη Βουζουνεράκη. 

Όπως εξήγησε σχετικά ο κος Περβολαράκης:  «Μέσα από το μνημείο «ξεδιπλώνεται» εν είδει παπύρου η τραγική ιστορία του εκπατρισμού, της προσφυγιάς και της απώλειας που βίωσε ο Μικρασιατικός ελληνισμός. Μία άφυλη φιγούρα πάνω σε μία βάρκα ταξιδεύει προς τη νέα πατρίδα αφήνοντας πίσω της τα ερείπια της προηγούμενης ζωής της».  

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ανέφερε: «Μετά και την ονοματοδοσία της συγκεκριμένης πλατείας σε πλατεία «Μικρασιατών», μένοντας πιστοί στην υπόσχεση που είχαμε δώσει, προχωρήσαμε στην τοποθέτηση ενός μαρμάρινου μνημείου, ώστε να κρατάμε ζωντανή την ιστορία των Μικρασιατών, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν και δίνοντας το έναυσμα στις νέες γενιές να πληροφορηθούν την τραγωδία και το μεγαλείο τους.

Παράλληλα, έχουμε ξεκινήσει και σύντομα θα αποπερατώσουμε μια σειρά από παρεμβάσεις και εργασίες (ηλεκτροφωτισμού, πρασίνου κ.α.) με στόχο η πλατεία των Μικρασιατών να παραδοθεί σύντομα ολοκληρωμένη και να αποτελέσει τοπόσημο της πόλης της Ιεράπετρας.

 Συγχρόνως, μέσα σε ένα άριστο πλαίσιο συνεργασίας τόσο με την Πρόεδρο, κα Ευτυχία Μαρινάκη, όσο και με το Συμβούλιο του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας, συνεχίζουμε από κοινού να διατηρούμε ακέραια όσα οι Μικρασιάτες πρόσφυγες μας κληροδότησαν». 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content