Λευτέρης Αυγενάκης: Τα αθλητικά έργα στο Ηράκλειο και το Μητρώο Ερασιτεχνικών Σωματείων

Στα αθλητικά έργα στο Ηράκλειο, τις αθλητικές διοργανώσεις και στο Μητρώο Ερασιτεχνικών Σωματείων αναφέρεται σε συνέντευξη του ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα καθημερινά γίνονται εδώ και 3 χρόνια στον αθλητισμό, με συνέπεια και επιμονή στο αποτέλεσμα «διότι απ’ αυτό κρινόμαστε κι όχι από τις προθέσεις και τα όμορφα λόγια», αλλά και στην πολιτική επικαιρότητα και την κοινωνική ατζέντα, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ και υλοποιεί με συνέπεια η Κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στην πορεία του Ηλεκτρονικού Μητρώου Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων στο νομό Ηρακλείου και σε όλη την Κρήτη, παραθέτοντας τα πραγματικά στοιχεία και όχι «κάλπικα νούμερα που δημοσιεύονται», αλλά στους στόχους του αθλητικού τουρισμού και της τόνωσης της τοπικής και εθνικής οικονομίας, με τη φιλοξενία μεγάλων διεθνών διοργανώσεων, που επιτεύχθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Τόνισε, επιπλέον, ο Υφυπουργός Αθλητισμού τη συνεχή αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Ηρακλείου, την τάχιστη δημιουργία του karteros Beach Sports Center, η επέκταση του οποίου μπαίνει άμεσα στη β’ φάση της, τη δημοπράτηση του νέου κλειστού προπονητηρίου του Λίντο και των ανοιχτών γηπέδων που ολοκληρώνεται σε μια εβδομάδα, αλλά και τα δεκάδες αντίστοιχα μικρότερα και μεγάλα Έργα, τόσο στην πόλη όσο και σε όλο τον νομό Ηρακλείου, που συνολικά ξεπερνούν τα 46 εκατ. ευρώ!

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγενάκης είπε και τα εξής:

– Η καθημερινή μου αγωνία; Αυτά για τα οποία δεσμεύομαι, να υλοποιούνται στο ακέραιο, να είναι ορατά από την αθλητική οικογένεια. Και είμαι περήφανος για τη δουλειά που έχουμε κάνει, με συνέπεια και επιμονή στο αποτέλεσμα, διότι απ’ αυτό κρινόμαστε κι όχι από τις προθέσεις και τα όμορφα λόγια.

– Με ενδιαφέρει το συμφέρον των πολλών κι όχι το χατίρι των ελάχιστων. Δεν έχω διάθεση για προσωπικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις, αλλά θέλω να μπει μια τάξη και η ΕΠΟ είναι η τελευταία Ομοσπονδία (από τις 54 της χώρας) που δεν έχει τακτοποιηθεί στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων.

– Το Μητρώο 2,5 χρόνια τώρα νοικοκυρεύει το άναρχο αθλητικό οικοδόμημα, με ένα μεγάλο βήμα σε κάθε χρόνο εφαρμογής του και μαζί με το Μητρώο Εγκαταστάσεων («Πέλοπας»), το Μητρώο Προπονητών, το σύστημα αξιολόγησης Ομοσπονδιών («Χίλων») είναι εργαλεία βελτίωσης, ανάπτυξης και χρηματοδότησης του αθλητισμού μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content