Κυριακάτικος περίπατος για τον καρκίνο, δωρεάν μαστογραφίες και κρητικοί χοροί

Από το κέντρο του Ηρακλείου μέχρι το μέσο του μόλου στο ενετικό λιμάνι της πόλης θα περπατήσουν την ερχόμενη Κυριακή στις 11 το πρωί εκατοντάδες άνθρωποι που θα λάβουν μέρος στον 7ο Περίπατο που διοργανώνει ο σύλλογος “Ευ ζω με τον καρκίνο”, με κύριο στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και την ενδυνάμωση των ασθενών με νεοπλασματική νόσο και των οικογενειών τους.

Ο σύλλογος “Ευ ζω με τον καρκίνο” στηρίζει οικονομικά άπορους ασθενείς από όλη την Κρήτη, με κάθε δυνατό τρόπο, εφόσον προσκομίσουν τα απαιτούμενα έγγραφα από τις κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων.

Το σημείο εκκίνησης και ο τερματισμός θα είναι έξω από τη Λότζια, ενώ οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή, 25ης Αυγούστου, Πλατεία 18 Άγγλων, Λιμενοβραχίονας μέχρι την 1η στροφή και επιστροφή από την ίδια διαδρομή, διανύοντας μια απόσταση 4 χιλιομέτρων.
Ο περίπατος επιδιώκει να υπενθυμίσει σε γυναίκες και άνδρες, ότι η πρόληψη είναι στο χέρι μας. Ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας στην ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
O περίπατος, που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και το δήμο Ηρακλείου, δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, γι’ αυτό μπορούν να συμμετέχουν γυναίκες, άνδρες και παιδιά κάθε ηλικίας.

Επιπλέον, έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου, θα είναι η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης. Γυναίκες ηλικίας 40-70 ετών, οι οποίες πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια, θα μπορούν να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφία.

Επίσης στο χώρο έναρξης του Περιπάτου θα βρίσκεται ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος
Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης»,
προκειμένου να ενημερώσει για τη δράση του αλλά και για να λάβει δείγματα σιέλου από όσους το επιθυμούν (άνδρες και γυναίκες από 18-45 χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας), ώστε να βοηθήσουμε τους πάσχοντες από λευχαιμία και άλλους καρκίνους του αίματος με δωρεά μυελού των οστών.
Ο περίπατος του “Ευ ζω με τον καρκίνο” θα ολοκληρωθεί με μουσική και κρητικούς χορούς από το Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content