Κουρά μεγαλόσχημου μοναχού μετά από 100 χρόνια στην Ιερά Μονή Χρυσοσκαλίτισσας

Κουρά μεγαλόσχημου μοναχού πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Ιερά Μονή Χρυσοσκαλίτισσας στα Χανια.

Πιο συγκεκριμένα στις 13 Νοεμβρίου, μετά από τρία χρόνια ο δόκιμος, ο μοναχός Μιχαήλ, έλαβε το Αγγελικό Σχήμα και εκάρη μοναχός, λαμβάνοντας το όνομα Συμεών., Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια που εκάρη μεγαλόσχημος μοναχός στη Μονή. Την επόμενη ημέρα, ο ίδιος μοναχός χειροτονήθηκε και ως διάκονος της μονής.

Σύμφωνα με το Κανονικό Δίκαιο της εκκλησίας, ως Μεγαλόσχημος μπορεί να καρεί ο μοναχός ο οποίος έχει λάβει ειδική διάκριση από τον ηγούμενο της μονής και προς διάκριση του τίτλου του φέρει κουκούλα με κεντημένα στον Σταυρό, τη Λόγχη, τον Σπόγγο και τα γράμματα IC XC NI KA, ΦΧ ΦΠ (Φως Χριστού Φαίνει Πάσι), ΕΕ ΕΕ (Εωσφόρος Έπεσεν, Εύρωμεν Εδέμ ή Ελένης Εύρεσις Εβραίων Έλεγος), ΡΡ ΔΡ (Ρητορικοτέρα Ρημάτων Δακρύων Ροαί), ΘΘ ΘΘ (Θεού Θέα Θείον Θαύμα), ΤΤ ΔΦ (Τούτο Το σχήμα Δαίμονες Φρίττουσι), ΧΧ ΧΧ (Χριστός Χριστιανοίς Χαρίζεται Χάριν), ΤΚ ΠΓ (Τόπος Κρανίου Παράδεισος Γέγονεν).

Κατά την χειροτονία, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος απευθυνόμενος προς τον μοναχό, του τόνισε την αξία του να γίνει κάποιος μοναχός εγκαταλείποντας τα εγκόσμια και τον αγώνα που θα πρέπει να καταβάλλει.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

zarpanews.gr

  • samolis-thumbnail-Banner1
  • samolis-thumbnail-Banner2
  • samolis-thumbnail-Banner3ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content