Και σε Ρέθυμνο – Χανιά κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπ/λων

 

Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, επισκέφτηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και υπαλλήλων συναφών επαγγελμάτων Νομού Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησαν, καθώς ο κλάδος πλήττεται βάναυσα από την πανδημία του Κορωνοϊού.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης όλων των  απασχολούμενων στον Τουρισμό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, υποστηρίζοντας ότι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των εποχικώς λειτουργούντων ξενοδοχείων, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και όλοι οι εποχικά εργαζόμενοι δε μπορεί να αντιμετωπίζονται ως άνεργοι, αλλά ως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, των οποίων ανεστάλη η λειτουργία με απόφαση δημόσιας αρχής ή επιχειρήσεων που επλήγησαν σοβαρά από την πανδημία του Κορωνοϊού.

Η κα Λιονή δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και τόνισε ότι ο πρώτος πυλώνας της ελληνικής αλλά και της τοπικής οικονομίας πρέπει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή να ενισχυθεί άμεσα, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης. 

Και στα Χανιά

 

Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, το μεσημέρι, εκπρόσωποι τoυ Σωματείου Ξενοδοχοϋπάλληλων του Νομού Χανίων, έπειτα από την προγραμματισμένη κινητοποίησή τους, νωρίτερα το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. 

Τους εκπροσώπους του Σωματείου Ξενοδοχοϋπάλληλων Χανίων υποδέχτηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, κ. Αντώνης Παπαδεράκης, στον οποίο υπέβαλαν ψήφισμα που υπογράφουν τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπάλληλων όλων των νομών της Κρήτης, όπου ζητούν μέτρα στήριξης, από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, των εποχικών εργαζομένων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που έπληξε η πανδημία covid -19.

Συγκριμένα, βασικό αίτημα των εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι να αντιμετωπιστούν ως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία ανεστάλη λόγω της πανδημίας και όχι ως άνεργοι. Συνεπώς, απαιτούν μεταξύ άλλων την καταβολή της σχετικής αποζημίωσης ειδικού σκοπού, την κάλυψη της ασφάλειας τους, την έκπτωση ενοικίου πρώτης κατοικίας, το πάγωμα των δανειακών οφειλών τους, και την προστασία των θέσεων εργασίας τους για το 2021.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους τoυ Σωματείου Ξενοδοχοϋπάλληλων για την αμέριστη συμπαράστασή του, όπως και για τη συμπαράσταση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκου Καλογερή, στα δίκαια αιτήματά τους, τα οποία έχουν ήδη τεθεί και θα τεθούν εκ νέου στους συναρμόδιους Υπουργούς από την Περιφέρεια Κρήτης, η οποία πάντα στηρίζει τους αγώνες τους. 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ