Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

Με πίστη ,υπομονή ,αγάπη και αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε

Είναι αυταπόδεικτο γεγονός ότι η πανδημία άλλαξε την καθημερινότητα και τις συνήθειές μας .

Η «ζωή» σχεδόν σε όλο τον πλανήτη «σταμάτησε» . 

Η αγωνία και ο φόβος έχουν φωλιάσει στις ψυχές των ανθρώπων . Αυτή την ίδια περίοδο όμως διανύουμε ως χριστιανοί τις ημέρες του Πάσχα. Την εορτή των εορτών της Ορθοδοξίας. 

Φέτος λοιπόν, οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να συμμετέχουμε με την παρουσία μας στους ιερούς ναούς και στις ακολουθίες ούτε να τηρήσουμε πολλά από τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Παρ’ όλα αυτά όμως από το διαφορετικό Πάσχα μπορεί να είναι και το πιο ουσιαστικό και αληθινό.

Μακριά από  υπερβολές και  πολυτέλειες, συνήθειες αταίριαστες με την Χριστιανοσύνη μπορούμε να βιώσουμε την εσωτερική κατάνυξη, την ουσιαστική προσευχή και υπακοή. Να αγκαλιάσουμε από μακριά μεν, με αγάπη δε τους δικούς μας ανθρώπους και τους φίλους μας.

Ο θάνατος και κυρίως η Ανάσταση του Χριστού αποτελούν την μεγαλύτερη νίκη του ανθρώπου, την μεγαλύτερη απόδειξη πίστης, δύναμης και αγάπης του Θεού για εμάς .

 Αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε ας αφήσουμε τις αξίες αυτές να φωλιάσουν στην καρδιά μας και την ψυχή μας για πάντα και για κάθε επόμενή μας σκέψη και πράξη.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με πίστη, υπομονή, αγάπη και αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε!

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ