Ημερίδα με θέμα «Εφηβεία και ανάπτυξη του εγκεφάλου»

Η ευρύτερη συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών στοχεύει η ημερίδα με θέμα «ΕΦΗΒΕΙΑ και ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ» που θα πραγματοποιηθεί στην Ιατρική Σχολή και το Μουσείο Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου με ώρα έναρξης στις 9 το πρωί.

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης και την Ελληνική Εταιρία για τις Νευροεπιστήμες και εντάσσεται στις δράσεις της Διεθνούς Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης και της Ιατρικής Σχολής και υποστηρίζεται από το Μορφωτικό Σύλλογο Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Κρήτης.
Είναι η τρίτη φορά που το Μουσείο Ιατρικής συντονίζει εκδηλώσεις για τον Εγκέφαλο αλλά η συγκεκριμένη ημερίδα αποκτάει μια ευρύτερη διάσταση με τη συμμετοχή περισσότερων φορέων.

Οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο θα γίνουν θεσμός για την πόλη και την ευρύτερη περιφέρεια καθώς καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος ενδιαφερόντων τόσο για τους εφήβους όσο και την εκπαιδευτική κοινότητα: εθισμό, εξαρτήσεις, ύπνο, κατάθλιψη, νευροεκφυλιστικές νόσους κλπ.

Η Ιατρική Σχολή συμμετέχει στις δράσεις μέσω του προγράμματος εκπαιδευτικών επισκέψεων που συντονίζει η Επιτροπή Συνεργασίας με τη Β΄θμια Εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει διαλέξεις καθώς και εκπαιδευτικές επισκέψεις και θεματικές ξεναγήσεις σε εργαστήρια της Ιατρικής Σχολής καθώς στο Μουσείο Ιατρικής:

α ) Ομιλίες από Καθηγητές σχετικού γνωστικού πεδίου καθώς και συζήτηση με θέματα:
β) Ξεναγήσεις στα εργαστήρια Ανατομίας, Κλινικής Χημείας, Νευροπιστημών, Νευρολογίας, Νευροψυχολογίας, Οφθαλμολογίας, Ύπνου, Φαρμακολογίας, της Ιατρικής Σχολής.
β) Διαδραστικά εργαστήρια στο Μουσείο Ιατρικής σε συνεργασία με καθηγητές του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Επίσης επιδείξεις πειραματικών σχεδιασμών από τον Ομιλο μαθηματικών του Πειραματικού Γενικού Λυκείου
Οι αποφάσεις του εγκεφάλου μας
Εφηβική κατάθλιψη και στρες
Νευροηθική: Από τις λειτουργίες του εγκεφάλου σε ηθικά και κοινωνικά διλήμματα
Πώς μπορούμε να μελετήσουμε τις λειτουργίες του εγκεφάλου
Ο ρόλος του εγκεφάλου στην εκπαίδευση

Η ημερίδα απευθύνεται στις σχολικές μονάδες της πόλης:

1ο ΓΕΛ Ηρακλείου
2ο ΓΕΛ Ηρακλείου
Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ