• BAENNE-BLUE-STAR-FERRIES-2022
  • BANNER-ANEK-LINES-2022
  • koumakis728

ΟΙ Σύλλογοι Γονέων για την Παγκοσμια Ημέρα Υγείας
Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, στα πλαίσια την αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων για τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ και στηρίζει την ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, την Τρίτη 7 Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων του νησιού μας να πάρουν αποφάσεις στήριξης και να παραβρεθούν συμβολικά με ένα μέλος τους, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, από κοινού με τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών, τους Συλλόγους των Εργαζομένων, τα Σωματεία και τους άλλους φορείς του συνδικαλιστικού κινήματος, στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του ΠΑΓΝΗ αύριο στις 12μμ.

Όλοι εμείς οι γονείς αισθανόμαστε τη μεγάλη ευθύνη σε αυτές τις συνθήκες να υποστηρίξουμε τα παιδιά μας και τις οικογένειες μας με κάθε τρόπο. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλες τις συνέπειες που επιφέρει αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας. Πολλοί από εμάς ήρθαμε πρόσωπο με πρόσωπο με την ανεργία, τη μείωση του μισθού μας, την ανασφάλεια που μας γεμίζει η παρουσία μας στη δουλειά, όταν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Κληθήκαμε να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας μια θέση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση με χίλιες δυσκολίες, καθώς πολλοί από εμάς δεν έχουμε Η/Υ, ίντερνετ, αλλά και σχετικές γνώσεις ή ακόμα και τις δυνατότητες, ενώ είμαστε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι με τα παιδιά μας, με παππούδες και γιαγιάδες την ίδια στιγμή να είναι σε κίνδυνο!

Η ανησυχία μας μεγαλώνει ακόμα περισσότερο για την υγεία μας και κυρίως την υγεία των παιδιών μας, καθώς βλέπουμε καθημερινά τις τεράστιες ελλείψεις του συστήματος Υγείας, που ήταν γνωστές και πριν από την εμφάνιση του κορονοϊού. Τις ανεπαρκείς υποδομές στα νοσοκομεία και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την έλλειψη σχεδίου, πόρων και προετοιμασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων και καταστροφών. Τα κονδύλια για την Υγεία που  μειώνονταν χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο απαξίωσαν τα  δημόσια νοσοκομεία και τις μονάδες ΠΦΥ.

Παρά τα «μεγάλα λόγια», η κυβέρνηση δεν προχωρά σε μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού αλλά κλείνει αγροτικά ιατρεία και δομές των Κέντρων Υγείας και μεταφέρει το προσωπικό τους ώστε να καλύψει τα τεράστια κενά των νοσοκομείων. 

Τώρα δεν έχουμε άλλη επιλογή. Πρέπει να αναδείξουμε την ανάγκη ολοκληρωμένων και ουσιαστικών μέτρων πρόληψης, δωρεάν καθολικής και ισότιμης περίθαλψης, ώστε να προστατευτεί η υγεία και η ζωή των παιδιών μας, των οικογενειών μας. 

Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ:

  • Μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία. Άμεση ενίσχυση τους με Μέσα Ατομικής Προστασίας, για να μη νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν.
  • Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, των κλινών ΜΕΘ, των διαγνωστικών και εργαστηριακών κέντρων και των ιδιωτών γιατρών.
  • Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες για κατ’ οίκον επισκέψεις που συνδέονται με τα Κέντρα Υγείας.

Το Δ.Σ. της Ένωσης

Ηράκλειο, 6/4/2020ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content