Η πολιτική για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ηρακλείου

Την πολιτική του για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ηρακλείου παρουσίασε ο Δήμος Ηρακλείου την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 στο πλαίσιο της smartcities conference 2019 που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα.

Από τον Δήμο Ηρακλείου παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο υπηρεσιακά υπεύθυνος για την ψηφιακή πολιτική Κωνσταντίνος Μοχιανάκης.
Στην ομιλία του ο Αντιδήμαρχος ανέλυσε την δεκαετή επιτυχημένη πορεία για την ψηφιακή μετάβαση του Δήμου Ηρακλείου, την στρατηγική, τις συνεργασίες σε τοπικό επίπεδο, τον οδικό χάρτη έργων υλοποίησης και τις διεθνείς αναγνωρίσεις που έχει εισπράξει η πόλη. Παρουσίασε επίσης το σημαντικό έργο που επιτελείται στον τομέα του Διαδικτύου των πραγμάτων, με την ανάπτυξη της πρώτης Ελληνικής δημοτικής πλατφόρμας ΙοΤ σε συνεργασία με το ΙΤΕ, Ινστιτούτο πληροφορικής. Συμπερασματικά, τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Κεφαλογιάννης, ότι η έξυπνη πόλη είναι μια πολιτική πρόκληση και όχι τεχνολογική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ