Η ΝΟΔΕ Λασιθίου για την Επανάσταση του 1821

Μήνυμα για την συμπλήρωση 200 χρόνων από τη Επανάσταση του 1821 απευθύνει η ΝΟΔΕ Λασιθίου της ΝΔ, που αναφέρει τα εξής:

Πριν από 200 χρόνια οι Έλληνες διεκδίκησαν και έγιναν από υπόδουλοι ελεύθεροι. Συγκρότησαν  Έθνος.  Καιίδρυσαν κράτος Δικαίου και Δημοκρατίας. Αυτές τις μεγάλες αξίες καλούμαστε να δικαιώσουμε, στις μέρες μας. Γιατί μόνο οι ενωμένοι λαοί μπορούν να ξεπερνούν τις  δυσκολίες. Αυτή τη μεγάλη ημέρα, λοιπόν, μετουσιώνουμε την εθνική μνήμη σε συλλογική ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του Έθνους μας.

Το 1821 οι πρόγονοί μας ενώθηκαν, ξεσηκώθηκαν και απελευθέρωσαν την πατρίδα. Και οι επόμενες γενιές την ξανάχτισαν και την μεγάλωσαν.  Ένας είναι, τώρα, ο δικός μας αγώνας: Να κρατήσουμε την Ελλάδα δυνατή και τους Έλληνες όρθιους και  υπερήφανους.

Η εθνική μας επέτειος βρίσκει και φέτος, τη χώρα μας σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Δεν την γιορτάζουμε σε δρόμους και πλατείες όπως  θα άρμοζε σε μια τόσο σημαντική ιστορική στιγμή. Θα την τμήσουμε ξανά από το σπίτι μας. Με τις σημαίες μας όμως να κυματίζουν ψηλά και τη σκέψη μας στον αγώνα των προγόνων μας για Ελευθερία. Αναδεικνύοντας την ισχύ και την ενότητά μας. Στο μετερίζι του πατριωτισμού και της ευθύνης. Όπως επιβάλλει η εθνική μας  συνείδηση. Γεννηθήκαμε και θα πεθάνουμε Έλληνες!

Τις δύσκολες αλλά και σημαντικές  αυτές στιγμές για την Πατρίδα και το Έθνος μας, ας ικετέψουμε να μας φυλάττει υπό την σκέπη της η Υπεραγία Θεοτόκος, της οποίας τον Ευαγγελισμό τιμούμε και εορτάζομε μαζί με την επέτειο της Εθνικής μας παλιγγενεσίας!

Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα και στους απανταχού  Έλληνες!

 

Δ.Ε.Ε.Π ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ