Γ. Κουράκης για την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5 ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ 

ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

       Αναδεικνύουμε σήμερα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού 2019 την ανάγκη για μια ολοκληρωμένη διαχείριση των πόρων με στόχο τη διασφάλιση της επάρκειας και για να γίνει πράξη η προτροπή «Να μην αφήσουμε κανέναν πίσω» όπως την προβάλλουν τα Ηνωμένα Έθνη. Η πρόοδος προς μια βιώσιμη ανάπτυξη εξελίσσεται σε παγκόσμια κλίμακα αλλά επισημαίνουμε ότι από αυτόν το μετασχηματισμό,   όλοι πρέπει να επωφεληθούν.

        Έχουμε πρόσφατα τοποθετηθεί συνολικά για την ανάγκη εφαρμογής ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου για την διασφάλιση της επάρκειας και την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων στο Ηράκλειο με απόλυτο σεβασμό στη φύση. 

       ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΑΣΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

       Η  προσέγγιση μας βασίζεται σε μια αισιόδοξη και ρεαλιστική διερεύνηση των τοπικών δυνατοτήτων και με την πλήρη αξιοποίηση των ευκαιριών που δημιουργεί η μετάβαση στην κυκλική οικονομία. Στόχος μας είναι ο περιορισμός των επιπτώσεων στο τόπο μας από την κλιματική αλλαγή. Πρόθεση μας είναι με συγκεκριμένες και κοστολογημένες δράσεις, να διασφαλίσουμε τη συνεχή ροή στο δίκτυο, να επεκτείνουμε την δυναμικότητα επεξεργασίας των αποβλήτων και να αξιοποιούμε το καθαρό υπόλοιπο για άρδευση του αστικού πρασίνου και των αγροτικών εκτάσεων της περιαστικής ενδοχώρας του Δήμου.

       Η πρόσβαση σε νερό  αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.  Με τα μέτρα που προτείνουμε σε συνεργασία με τις Εθνικές και Περιφερειακές Αρχές τα ερευνητικά μας ιδρύματα καθώς και την κοινωνία των πολιτών μπορούμε να επιτύχουμε σημαντική πρόοδο και να εξασφαλίσουμε την καθολική πρόσβαση με συνεχή ροή στο νερό για προσωπική και παραγωγική χρήση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ