Φορείς της περιοχής στηρίζουν τον εφημέριο Σοκαρά

Επιστολή στήριξης στον ιερέα – εφημέριο του Σοκαρά π. Χαράλαμπο Κοπανάκη, που διώκεται με αφορμή όσα εξέφρασε για την υπόθεση της θείας κοινωνίας και τον κορονοϊό, απέστειλαν φορεις της περιοχής προς την τοπική Μητρόπολη.

Αναλυτικά το κείμενο:

«Νιώσαμε την ανάγκη να σας απευθύνουμε την παρακάτω επιστολή, γιατί ο αγαπητός σε όλους τους συγχωριανούς, παπά Χαράλαμπος Κοπανάκης δέχτηκε μια πρωτοφανή και ανήκουστη επίθεση ως προς τις απόψεις που εξέφρασε σχετικά με τον τρόπο που οι πιστοί θα πρέπει να λαμβάνουν τη θεία κοινωνία εν μέσω κορωνοϊού covid 19.

Με το κείμενο που δημοσίευσε σε γνωστό κοινωνικό δίκτυο είναι πασιφανές ότι δεν έχει δογματικά αντίθετες απόψεις ως προς την ορθοδοξία, αλλά έχει μια οπτική, η οποία είναι προσαρμοσμένη στη σημερινή συγκυρία, καθώς η χώρα μας ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις που απαιτούν να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Με το γνώμονα αυτό έχουν κινηθεί στις αποφάσεις τους η ελληνική πολιτεία, η Εκκλησία της Ελλάδος και της Κρήτης.

Εμείς, που η καθημερινότητά μας είναι σε συνεχή επαφή μαζί του, μπορούμε να καταθέσουμε για το τεράστιο κοινωνικό και πνευματικό έργο που προσφέρει στην τοπική κοινωνία. Είναι η παρακαταθήκη του, η οποία δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για τον τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί και δεν αφήνει ούτε κατ΄ ελάχιστο την παραμικρή υποψία για την προσήλωσή του στην πίστη της Ορθοδοξίας.

Είναι ο άνθρωπος που όταν τα όποια προβλήματα της ζωής τον χτυπούσαν δεν απέφυγε ούτε ένα, απλά υπομένει καρτερικά για να βρει τη λύση τους . Χωρίς να συμβιβάζεται και να μειώνει τις αξίες του ανθρώπινου παράγοντα, διεκδικεί τα αυτονόητα. Στο κείμενο που δημοσίευσε μιλάει για την πνευματικότητα της Θείας Κοινωνίας , δηλαδή της σύνδεσης του δημιουργού με το δημιούργημα, κατ’ επέκταση το Άγιο Πνεύμα . την απόλυτη αδιαίρετη Αγία Τριάδα , την ουσία της ορθόδοξης πίστης ….

Δεν καταλαβαίνουμε τις επιθέσεις που δέχθηκε ο ιερέας μας από ιστοσελίδα στο διαδικτυακό χώρο από ένα ανυπόγραφο διαδικτυακό κείμενο, το οποίο υβρίζει τον κοινωνικό λειτουργό του χωριού μας, το παπά μας , τον αδελφό μας, το φίλο μας που μας στηρίζει με όποιες δυνάμεις στα πάντα …. είναι αυτός που δεν παίρνει ποτέ χρήματα για τα μυστήρια, τα οποία τελεί για την κοινότητα μας . Το υβριστικό αυτό κείμενο μαζί με τον ιερέα μας, θεωρούμε ότι υβρίζει και εμάς τους ενορίτες.

Η πρωτοφανής αυτή επίθεση κατ’ εμάς τους κατοίκους της κοινότητας Σοκαρά, αναμφισβήτητα κρύβει σκοπιμότητες μέσα στους κόλπους της εκκλησίας, που με την επίθεση στο πρόσωπο του πατέρα Χαράλαμπου προσπαθεί να επιλύσει.

Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να γνωρίζετε ότι η κοινότητα μας δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση την οποιαδήποτε επίπληξη του ιερέα μας , τον οποία θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο.

Σύσσωμοι οι σύλλογοι της κοινότητάς μας και το τοπικό συμβούλιο του Δ.Δ.Σοκαρά στηρίζουν το έργο του πατέρα Χαράλαμπου Κοπανάκη. Τάσσονται στο πλευρό του και με την επιστολή μας αυτή, ευελπιστούμε ότι θα λάβετε υπόψη σας τη θέληση της τοπικής κοινωνίας».

Το κείμενο συνυπογράφουν:

  • Ο πρόεδρος της κοινότητας Σοκαρά Ιωάννης Βιλανάκης
  • Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Σοκαρά Γεώργιος Σκλάβος
  • Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αποινίου Λάζαρος Μάρκου
  • Ο πρόεδρος του συλλόγου φίλων του περιβάλλοντος Φαραγγιανών Νικόλαος Λέριος
  • Ο πρόεδρος του συλλόγου ολοκαυτώματος Σοκαρά Στέλιος Ορφανάκης
  • Οι δημοτικοί σύμβουλοι Περιφερειακής Ενότητας Κόφινα Μιχάλης Ανδρεαδάκης και Κώστας Σέγγος
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ