Εξαιρετικές επιδόσεις του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. στο ERASMUS+ 

 

Mε μεγάλη ικανοποίηση, το Γραφείο Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.) ανακοινώνει τα αποτελέσματα του προγράμματος Διεθνούς Κινητικότητας (International Credit Mobility Erasmus+), που αφορά στην κινητικότητα μεταξύ πανεπιστημίων των χωρών του προγράμματος Erasmus+ και των χωρών-εταίρων. Σκοπός του εν λόγω προγράμματος είναι η ενίσχυση της κινητικότητας φοιτητών και προσωπικού πανεπιστημίων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πανεπιστήμια από τρίτες χώρες. 

Το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. συμμετέχει στο πρόγραμμα Διεθνούς Κινητικότητας από την έναρξή του, το ακαδημαϊκό έτος 2015-16, και έχει υλοποιήσει με μεγάλη επιτυχία μέχρι σήμερα περισσότερες από 20 κινητικότητες προσωπικού του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. προς πανεπιστήμια τρίτων χωρών (μεταξύ των οποίων Η.Π.Α., Ρωσία, Γεωργία, Αρμενία, Ισραήλ, Μαρόκο, Ουγκάντα, Αιθιοπία, Τανζανία, Μαυροβούνιο, Σερβία), ενώ έχει δεχθεί 17 φοιτητές και 45 μέλη προσωπικού από 20  πανεπιστήμια αντίστοιχα. 

Βάσει των αποτελεσμάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20, εγκρίθηκαν 34 θέσεις για κινητικότητα καθηγητών και διοικητικού προσωπικού του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. προς πανεπιστήμια τρίτων χωρών και 84 θέσεις για κινητικότητα εισερχόμενων φοιτητών και καθηγητών προς το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, από και προς τις παρακάτω χώρες:

  • Ασία: Κίνα, Ρωσία, Ισραήλ, Ιορδανία, Παλαιστίνη, Λίβανος, Ιράν 
  • Αφρική: Αίγυπτος, Μαρόκο, Αλγερία
  • Ευρώπη: Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κόσοβο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη  

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (πρώην ΤΕΙ Κρήτης) έχει εδώ και χρόνια αποδείξει ότι θέτει την εξωστρέφεια και τη διεθνοποίησή του ως μία από τις βασικές του προτεραιότητες, τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην έρευνα. Το πρόγραμμα Erasmus+ στηρίζεται έμπρακτα και ουσιαστικά από τη Διοίκηση του Ιδρύματος, ενώ έχει τύχει μεγάλης αποδοχής από τα μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου. Σε αυτά τα πλαίσια διοργανώνεται το Μάιο κάθε έτους Διεθνής Εβδομάδα Erasmus+, στην οποία συμμετέχουν καθηγητές και προσωπικό από Πανεπιστήμια εντός και εκτός Ευρώπης, μέσω της οποίας αναπτύσσεται το δίκτυο των πανεπιστημίων και ενδυναμώνονται οι συνεργασίες των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. με προσωπικό ξένων πανεπιστημίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content