Αιτήματα των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών


Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών έστειλε σήμερα το ακόλουθο τηλεγράφημα:

 

Προς:     Πρωθυπουργό, κ.Μητσοτάκη Κυριάκο

                Υπουργό Παιδείας, κ. Κεραμέως Νίκη

                Υπουργό Οικονομικών, κο Σταїκούρα Χρήστο

                Υπουργό Εργασίας & Κοινων. Υποθέσεων, κο Βρούτση Ιωάννη

                Υπουργό Ανάπτυξης, κ.Γεωργιάδη Άδωνη

Κοινοπ.: Βουλευτές Νομού Ηρακλείου

    ΓΣΕΒΕΕ

                ΠΟΙΚΞΓ

                ΟΕΒΕΝΗ

    ΕΒΕΗ

                ΜΜΕ

                Μέλη Συλλόγου PALSO Νομού Ηρακλείου

Αξιότιμε  κύριε Πρωθυπουργέ, αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε ήδη λάβει γνώση των  εξαγγελιών στις οποίες προέβη η Υπουργός Παιδείας για την έναρξη μαθημάτων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών (με ισχυρή σύσταση για τηλεκπαίδευση) ως εξής:

  • Για μαθητές Γυμνασίου/Λυκείου: Στις  18/5/2020 
  • Για μαθητές Δημοτικού: Ενδεχομένως 01/06-Αναμένουμε νέες εξαγγελίες μετά τις 20/5, ως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής:

  1. Η σύνθεση κάποιων τμημάτων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΔΕΝ είναι αμιγής. Συγκεκριμένα στα τμήματα αυτά φοιτούν παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Επομένως γίνεται αντιληπτό το εύλογο πρόβλημα που προκύπτει αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας τους.
  1. Οι μαθητές Δημοτικού προσέρχονται κατά πλειοψηφία στα Κέντρα μας 2 ή 3 φορές την εβδομάδα και παρακολουθούν μαθήματα διάρκειας 1,5 έως 2 ωρών έκαστη φορά. Τα ΚΞΓ είναι, κατά κανόνα, δομές με μικρό δυναμικό μαθητών που δεν υπερβαίνει τα 10 άτομα ανά τμήμα, ενώ παράλληλα δε λαμβάνουν χώρα διαλείμματα. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει συγχρωτισμός ούτε στην αίθουσα διδασκαλίας, ούτε στον αύλειο χώρο, κάτι που δε μπορεί να αποφευχθεί στα Δημόσια Σχολεία, όπου οι μαθητές προσέρχονται σε καθημερινή βάση και παρακολουθούν μαθήματα που διαρκούν πολλές ώρες. 
  1. Ενδεχόμενη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που ΔΕ θα επιτρέψει τη λειτουργία των τμημάτων στα Κέντρα μας για παιδιά Δημοτικού, θα αποτελέσει τροχοπέδη στις συμβάσεις των καθηγητών μας. Επισημαίνουμε ότι 7 στους  10 μαθητές  στα ΚΞΓ είναι μαθητές Δημοτικού. Οι ώρες των μαθημάτων στα  παιδιά   Γυμνασίου/Λυκείου, θα μπορούν να καλυφθούν στο σύνολο ή στο μεγαλύτερο μέρος τους από τους ίδιους τους Ιδιοκτήτες-μέλη μας. Δεδομένου ότι δε θα υπάρχουν επιπλέον ώρες προκειμένου να απασχολήσουμε τους καθηγητές μας, θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα παράτασης της αναστολής της σύμβασής τους με την ανάλογη αποζημίωση ειδικού σκοπού. 
  1. Η τηλεκπαίδευση που συστήνεται από το Υπουργείο είναι σχεδόν ανέφικτη ειδικά σε μαθητές Δημοτικού για πολλούς και γνωστούς λόγους και βεβαίως σε καμία περίπτωση δε μπορεί να αντικατασταθεί με τη διά ζώσης διδασκαλία.
  1. Σας γνωρίζουμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις μαθητών που  έχουν ήδη στραφεί σε «μαύρα» ιδιαίτερα μαθήματα, με άμεσες συνέπειες:

α) Διαφυγόντα κέρδη τόσο στους  Ιδιοκτήτες ΚΞΓ που θα καταστούν μη αξιόχρεοι στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους οφειλές, όσο και στο Δημόσιο με τη συνήθη μη αποφευκτέα ανάλογη εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή.

β) Ενδεχόμενη μη τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής.

Κατόπιν όλων των παραπάνω αναφερθέντων

ΖΗΤΑΜΕ

Να οριστεί ως ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων  στα ΚΞΓ η 18η Μαΐου ΚΑΙ για τους μαθητές Δημοτικού.

Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριοι Υπουργοί,

Γνωρίζουμε όλοι τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει αυτή η πρωτόγνωρη συγκυρία σε όλους τους τομείς. 

Υπενθυμίζουμε ότι υπαγόμαστε διοικητικά στο Υπουργείο Παιδείας και είμαστε αδειοδοτημένοι φορείς από τον ΕΟΠΠΕΠ. Επικαιροποιούμε την άδειά μας ανά διετία και εναρμονιζόμαστε με τις απαιτούμενες διατάξεις των Νόμων που αφορούν στη λειτουργία μας.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι τα  ΚΞΓ συνεχίζοντας με το ίδιο αίσθημα νομιμότητας και ευθύνης θα τηρήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και ασφάλειας για τους μαθητές, τους καθηγητές και εμάς τους ίδιους στους χώρους μας.

Είμαστε σίγουροι ότι  θα βρείτε  δίκαιο το αίτημά μας και αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ

 

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γεν.Γραμματέας

          Νίκος Κουταλάκης                                                      Αθηνά  Τερζάκη

 

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content