Εσπερίδα για τη διαδρομή της διατροφής στην Κρήτη

Η Κρητική διατροφή αποτελούσε πάντα, ακόμα από τη Μινωική εποχή, ένα αναπόσπαστο μέρος του Κρητικού τρόπου ζωής και του πολιτισμικού πλούτου του Κρητικού.
Είναι περισσότερο από τοπικά προϊόντα και διαδικασία μαγειρέματος… Είναι ένα μέρος της καθημερινότητας του, ένας τρόπος επικοινωνίας, ένα κοινωνικό γεγονός και μια πηγή μακροζωίας.
Με αφορμή, την αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου για τη δημιουργία Κέντρου Κρητικής Διατροφής με την ανάδειξη τού ιστορικού ξενοδοχείου “Μίνως”, η Περιφέρεια Κρήτης και Δήμος Ηρακλείου συνδιοργανώνουν εσπερίδα για τη διαδρομή της διατροφής στην Κρήτη από τα Μινωικά χρόνια μέχρι σήμερα. Ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο, μέσα από το οποίο θα γνωρίσουμε τις ομοιότητες με το παρελθόν αλλά και την εξέλιξη των διατροφικών συνηθειών και παραδόσεων.

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή στο Πολιτιστικό κέντρο (18.30) και θα μιλήσουν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Γιάννης Αναστασάκης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, η Φιλόλογος- Αρχαιολόγος Μαρία Βαμιαδάκη, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ