Επιτυχής η ημερίδα για την έλλειψη εργατικού δυναμικού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Η έλλειψη εργατικού δυναμικού στην αγορά εργασίας»  που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 στο Επιμελητήριο Χανίων.

pastedGraphic.png

Σκοπός της ημερίδας ήταν η εκκίνηση ενός ανοιχτού διαλόγου χωρίς προκαταλήψεις, για μια νέα στρατηγική για την εργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και την Πολιτεία.

Η έλλειψη εργατικού δυναμικού γενικότερα ή ειδικότερα η έλλειψη κατάλληλου προσωπικού, εξελίσσεται σε κυρίαρχο θέμα της αγοράς εργασίας και απασχολεί τους παραγωγικούς κλάδους της μεταποίησης, του

τουρισμού, της εστίασης, της αγροτικής παραγωγής, των κατασκευών, των επιχειρηματικών υπηρεσιών, του εμπορίου.

Αυτό θα είναι εφεξής και το μεγάλο ζήτημα στην ελληνική οικονομία και η χώρα θα αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια ένα σημαντικό πρόβλημα με το εργατικό της δυναμικό, το οποίο με τη σειρά του θα επηρεάσει αρνητικά και τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας.

Παρόντες μεταξύ άλλων στην εκδήλωση ήταν ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου, ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ & Καθηγητής ΟΠΑ  Νικόλαος Βέττας,  ο Γεν. Διευθυντής ΙΝΣΒΕ Δρ. Χρήστος Γεωργίου,  ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γεώργιος Καρανίκας, ο Πρόεδρος της ΟΕΣΚ Μανώλης Κουμαντάκης, ο Πρόεδρος ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης  Επιχειρηματικότητας,  Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης.

Από τον καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκο Παπαδάκη και τον Διδάσκοντα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Στέλεχος του ΙΤΕ, Δρ Μανώλη Βέργη, παρουσιάστηκαν τα τελευταία δεδομένα του Παρατηρητηρίου της Αγοράς Εργασίας στην Κρήτη.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content