Επιμνημόσυνη δέηση για τους αστυνομικούς που δολοφονήθηκαν σε απόδραση

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, στο μνημείο πεσόντων αστυνομικών, έξωθεν του Καταστήματος Κράτησης Νεάπολης, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των δολοφονηθέντων αστυνομικών Αρχ/κα ΚΟΚΟΛΑΚΗ Νικόλαο και Αρχ/κα ΣΑΚΚΑ Σαράντο, κατά την απόδραση κρατουμένων στις 8-6-1989. Η θυσία τους αυτή δεν μένει ξεχασμένη στην αστυνομική οικογένεια και αποτελεί φάρο για τις νεότερες γενιές αστυνομικών.

Στην τελετή παρευρέθησαν και τίμησαν τους πεσόντες αστυνομικούς με την παρουσία τους, οι οικογένειες των θυμάτων, μέλη της Ένωσής μας, καθώς και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμος, ο οποίος τέλεσε και την λειτουργία, ο βουλετής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Λασιθίου κ. ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ, εκ μέρους του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Ταξίαρχος κ. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ, εκπρόσωπος της Π.Ε. Λασιθίου κα. ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. ΖΕΡΒΟΣ, ο Διευθυντής των Φυλακών Νεάπολης κ. ΝΥΧΤΑΣ, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Νεάπολης κ. ΤΡΙΝΤΑΚΗΣ, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ, ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών κ. ΚΑΡΑΚΟΥΔΗΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου κ. ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ με μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης/Παραρτήματος Κρήτης κ. ΠΙΚΡΑΚΗΣ, και εκπρόσωπος των Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. ΒΟΛΥΡΑΚΗΣ.

Τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου ευχαριστούν όλους όσους παρευρέθησαν στην λιτή τελετή μνήμης που διοργάνωσε η Ένωσή και ελπίζουν η πολιτεία που έχει «ξεχάσει» να αναγνωρίσει επιτέλους το επάγγελμά τους ως επικίνδυνο μετά και τους 133 νεκρούς αστυνομικούς εν ώρα υπηρεσίας και τους χιλιάδες τραυματίες. «Εμείς δεν τους ξεχνάμε» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content