Ενταξη ιδιωτικών έργων στο CLLD/LEADER Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Οι εξήντα τρεις επενδυτές του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Ν. Ηρακλείου που
λαμβάνουν συνολική χρηματοδότηση περίπου δέκα εκατομμύρια ευρώ, ενημερώθηκαν χθες για την ένταξη των έργων τους σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση των ενταγμένων ιδιωτικών έργων έγινε από τον περιφερειάρχη Κρήτης κ.Σταύρο Αρναουτάκη, στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Αρχανών. Ο κ.Αρναουτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ενισχύονται έργα ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, με έμφαση στην τυποποίηση/μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και στην ενίσχυση νέων επενδυτών με αυξημένα ποσοστά χρηματοδότησης, τα οποία παράλληλα με τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης θα δώσουν αναπτυξιακή πνοή στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου κ. Μανόλης Κοκοσάλης ανέφερε ότι με τη
χρηματοδότηση του συνόλου των θετικά αξιολογημένων προτάσεων από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βελτιώνεται το κοινωνικό και οικονομικό κεφάλαιο και γενικώς αναβαθμίζεται η περιοχή των Τοπικών Προγραμμάτων της ΑΝΗ.

Ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Ηρακλείου κ. Γιώργος Μαυρογιάννης και η Συντονίστρια
CLLD/LEADER Ν. Ηρακλείου κα Αμαλία Ταβλαδωράκη ενημέρωσαν τους επενδυτές για τις διαδικασίες που θ’ ακολουθήσουν μετά την ένταξη των έργων τους, ενώ στη συνέχεια μίλησαν για τον ρόλο της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και της Διαχειριστικής Αρχής το Στέλεχος Μονάδας Τοπικής Ανάπτυξης ΕΥΕ ΠΑΑ κα Μαρία Χαχαριδάκη και ο προϊστάμενος της Μονάδας Α’ Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης (ΕΠ) Κρήτης κ. Ιωάννης Μπαλαντινάκης.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις της Αναπτυξιακής Ηρακλείου για τους επενδυτές συνεχίζονται την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 6.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο- Επικοινωνιακό και Μορφωτικό Ίδρυμα της Ι.Μ. Γορτύνης και Αρκαδίας (Μητροπόλεως 9, Μοίρες). Η εκδήλωση της Πέμπτης απευθύνεται στους επενδυτές δημοσίων και ιδιωτικών έργων του Τ.Π. CLLD/LEADER Μεσαράς.

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ