Έγινε η παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία 7ης ΥΠΕ

Με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση που έγινε έξω από τα γραφεία της 7ης ΥΠΕ, από το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ, στα πλαίσια της 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, συμμετείχε μαζί και με άλλα σωματεία υγειονομικών στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ. 

Μαζί με τους νοσηλευτές όλων των κατηγοριών (ΔΕ, ΤΕ, ΠΕ) δώσαμε ηχηρό μήνυμα ότι δεν δεχόμαστε να περάσει ο εργασιακός «διχασμός» των νοσηλευτών που μεθοδεύει η κυβέρνηση.  

Καταγγείλαμε την παρουσία της αστυνομίας στον χώρο της συγκέντρωσης. 

Στη συνάντηση που έγινε με τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, τονίσαμε τις τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, που τόσα χρόνια δεν έδωσαν λύση στο πρόβλημα του νοσηλευτικού κλάδου. Απαιτούμε η κυβέρνηση να αποσύρει κάθε σκέψη να προωθήσει μια τέτοια απαράδεκτη ρύθμιση που στόχο έχει να ενισχύσει την πολυδιάσπαση και από την άλλη να κρύψει  και  να αποπροσανατολίσει τα τραγικά κενά που υπάρχουν στα νοσοκομεία της χώρας μόνιμου προσωπικού.

Θέσαμε ξανά το θέμα της ένταξης των υγειονομικών στα ΒΑΕ.

Τέλος, σχολιάσαμε ότι καταρρίφθηκε το αφήγημα για την επιπλέον μοριοδότηση των ήδη συμβασιούχων σε επερχόμενες προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού, αφού ήδη με τα προσωρινά αποτελέσματα των ΤΕ της 2Κ, το 30% των υπηρετούντων εργαζομένων έμειναν απέξω.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει την διάταξη και να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο  με όλους τους φορείς.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ