Δρόμος της ταλαιπωρίας η Αρχιεπισκόπου Μακαρίου (φωτογραφίες)

Δύσκολες ώρες περνούν οι οδηγοί που είναι αναγκασμένοι να περάσουν από την Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο Ηράκλειο, όπου για πέμπτο μήνα συνεχίζονται τα έργα της ανάπλασης της οδού.

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι σημαντικός για την κυκλοφορία της πόλης καθώς διευκολύνει την έξοδο προς την παραλιακή λεωφόρο αλλά και «επιστρέφει» την κυκλοφορία τόσο προς την Πλαστήρα όσο και προς την έξοδο της πόλης από τη Χανιώπορτα.

Με τα έργα που γίνονται ταλαιπωρούνται οι οδηγοί καθώς το εργοτάξιο βρίσκεται στη μέση του δρόμου, και εκατέρωθεν υπάρχουν οι δύο στενές λωρίδες κίνησης, από την καθεμία μπορεί να περάσει  μόλις ένα αυτοκίνητο. Δύσκολη είναι άλλωστε και η κυκλοφορία των πεζών στα επίσης στενά και με εμπόδια πεζοδρόμια.

Η ταλαιπωρία πάντως δεν αναμένεται να τελειώσει σύντομα, καθώς όπως είχε ανακοινωθεί με την έναρξη του έργου, το χρονοδιάγραμμα ως την ολοκλήρωση είναι δέκα μήνες.

Στις φωτογραφίες βλέπετε τη σημερινή κατάσταση του έργου.

 

Σε αυτές τις φωτογραφίες είναι οι μακέτες του έργου μετά την ολοκλήρωση του.

 

Το έργο έχει  συνολικό προϋπολογισμό 484.548.96 ευρώ και σύμφωνα με τη μελέτη πρωταρχικός του στόχος είναι η ανάδειξη των Ενετικών Τειχών, η μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου και η ενθάρρυνση της πεζοπορίας και της χρήσης ποδηλάτου. Η μελέτη του έργου προβλέπει υπογειοποίηση των δικτύων και τη δημιουργία μεγάλων πεζοδρομίων.

Σύμφωνα με την μελέτη, θα διαμορφωθεί ένας μεγάλος δρόμος με πλάτος τα 4 μέτρα ανά λωρίδα κυκλοφορίας, με δύο μεγάλα πεζοδρόμια, 73 οργανωμένες θέσεις στάθμευσης οχημάτων εκατέρωθεν της οδού, νησίδα στη μέση του δρόμου με φανοστάτες και δέντρα, διαμόρφωση ενός κυκλικού κόμβου στο ύψος της οδού Σκουλάδων, κολωνάκια και όλο τον απαιτούμενο αστικό εξοπλισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content