Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές / Οδοντιατρικές Εξετάσεις

Ξεκίνησαν στο Δήμο Χερσονήσου οι δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές / Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Συνεχίζονται οι προληπτικές εξετάσεις, η αιμοδοσία και το σχολικό Bazaar την Τρίτη στο Δημαρχείο Χερσονήσου (λιμάνι) και την Τετάρτη στο Δημαρχείο στις Γούρνες (09:30 – 13:30)

 

Με σημαντική ανταπόκριση από τους πολίτες ξεκίνησαν σήμερακαι θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022, οι δωρεάν προληπτικές παιδιατρικές, οδοντιατρικές, οφθαλμολογικές και ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές, καθώς και η Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας και το Σχολικό Bazaar Ενίσχυσης του Οργανισμού στον Δήμου Χερσονήσου.

Τα παραπάνω γίνονται στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002. Διοργανώνονται σε συνεργασία με την 7ΥΠΕ Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, το τμήμα αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Χερσονήσου και υλοποιούνται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαθέτει το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», στο οποίο καθημερινά βρίσκονται εθελοντικά Γιατροί και Οδοντίατροι, Μέλη του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι Γιατροί / Οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα εξετάζουν δωρεάν όλα τα  παιδιά που θα επισκεφτούν το Κινητό Πολυϊατρείο«Ιπποκράτης», του Οργανισμού, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Παράλληλα, γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Στο Σχολικό Bazaar ο κόσμος μπορεί να αποκτήσει είδη από μία μεγάλη συλλογή σχολικών, συμμετέχοντας ενεργά στο εξειδικευμένο και ολιστικό έργο του Οργανισμού, 24 ώρες το 24ωρο, πανελλαδικά,  δίπλα σε κάθε ευάλωτο παιδί και οικογένεια.

 

Πρόγραμμα και οδηγίες 

 

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Κινητού Πολυϊατρείου«Ιπποκράτης», του Οργανισμού :

•​Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου – Δημαρχείο Χερσονήσου, Ελευθερίας 50 Λιμάνι Χερσονήσου -ώρες 09:30-13:30

•​5 & 6 Σεπτεμβρίου – Αιμοδοσία –  Δημαρχείο Χερσονήσου, Ελευθερίας 50 Λιμάνι Χερσονήσου – ώρες 09:30-13:30

•​Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου – Δημαρχείο Γούρνες – ώρες 09:30-13:30

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: Καλαθάκη Μαρία, τηλ.: 2897340034 Δευτέρα – Παρασκευή ώρες 7:00-15:00

Η Δράση της Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της Covid-19. 

Συγκεκριμένα:    

1.    Θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ασφάλειας και υγιεινής

2.    Δεν θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες, θα υπάρχουν τέντες στον εξωτερικό χώρο του Πολυϊατρείου, καθώς και καθίσματα, με τις απαραίτητες αποστάσεις, για την παραμονή των ατόμων

3.    Θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες απολυμάνσεις, όπως απαιτείται και προβλέπεται

4.    Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και οι εξεταζόμενοι θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.

 

Οι προληπτικές εξετάσεις 

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί περισσότερα από 152.017 παιδιά. Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία, και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής, για μία ακόμη χρονιά, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις. 

 

Περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Τηλ. 11040

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content