Δηλώσεις βουλευτών για την Εθνική εορτή

Δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821:

Η φετινή επέτειος της Επανάστασης του 1821, του καρπού του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού διαφωτισμού, του θάρρους και της ψυχής των προγόνων μας, βρίσκει την χώρα, όπως και όλο τον πλανήτη, αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες συνθήκες.

Κάθε πολίτης, καλείται να κάνει την δική του επανάσταση και να συμβάλει στη​ δημιουργία μιας νέας κοινωνικής συμμαχίας. 199 χρόνια μετά το 1821 και με τον λόγο του Παπαδιαμάντη «Ο κόσμος θα εξακολουθεί πάντοτε να βαδίζει εμπρός» κατά νου, ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας, ενισχύουμε την κοινωνική συνυπευθυνότητα, συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε και να προγραμματίζουμε για την επόμενη ημέρα. Την ημέρα που όλα όσα σήμερα μας φαίνονται απίστευτα, θα αποτελούν παρελθόν».

Νίκος Ηγουμενίδης για 25η Μαρτίου: «Είναι ιστορική ανάγκη να βάλουμε το Δημόσιο πάνω από το Ιδιωτικό»

Για την σημερινή Επέτειο της 25ης Μαρτίου ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η φετινή Επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ένα πολύτιμο δώρο. Είναι ένα  δώρο από τους ήρωες Αγωνιστές του 1821 ως υπενθύμιση προς εμάς ότι κανένας εχθρός δεν είναι και δεν μπορεί να είναι αήττητος.

Ότι είναι ιστορική ανάγκη του σήμερα να βάλουμε τόσο το Εμείς μπροστά από το Εγώ, όσο όμως και το Δημόσιο πάνω από το Ιδιωτικό. Ότι καμία ανοχή δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει σε όσους σήμερα επιδιώκουν τόσο προκλητικά την κερδοσκοπία στο αγαθό της Υγείας -ακόμη κι αυτές τις δύσκολές για την πατρίδα ώρες.

Και, βέβαια, σχεδόν 200 χρόνια μετά, είναι μια καίρια υπενθύμιση προς τους γείτονες ότι η Ελλάδα ναι μεν δεν προκαλεί, αλλά δεν ανέχεται και δεν θα ανεχθεί τις προκλήσεις.

Ότι η πατριωτική μας ευθύνη σημαίνει να μην μείνει αναπάντητη ουδεμία παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Το μήνυμα της εθνικής Επετείου έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία. Όχι μόνον οι πολίτες και ο καθένας από τη θέση του, αλλά και η Κυβέρνηση οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με μια θαρραλέα ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας και όλων όσων πραγματικά πλήττονται και βάζουν πλάτη.

Έτσι μόνο τιμάμε τους ήρωες Αγωνιστές, έτσι μόνο τιμάμε την ιστορία και τον τόπο μας.

Νίκος Ε. Ηγουμενίδης

Βουλευτής Ηρακλείου – ΣΥΡΙΖΑ

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ