Αυγενάκης: Η τραγωδία της Μικρασιάτικης Καταστροφής μετατράπηκε σε πνοή εθνικής δημιουργίας

Στη Δοξολογία για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, παραβρέθηκε εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι «το μεγαλύτερο τραύμα του παρελθόντος μας μετατράπηκε σε πνοή δημιουργίας και εθνικής ανασυγκρότησης. Εξασφάλισε την ειρήνη και καθόρισε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, με τη συνθήκη της Λωζάνης, την οποία μάταια υπονομεύει η Τουρκία, καθώς την τήρησή της, τη νομιμότητα και τη διεθνή σταθερότητα, εγγυάται και θα εγγυάται η Ελλάδα. Με την διπλωματία και τους συμμάχους της, με τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και με την αδιάκοπη πορεία μας προς την πρόοδο».

Εδώ η ανάρτηση του κ. Αυγενάκη:

«ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Στη Δοξολογία για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τον ξεριζωμό στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, που οδήγησε στην εθνική μας ανασυγκρότηση.

Το μεγαλύτερο τραύμα του παρελθόντος μας, που ωστόσο μετέτρεψε τον θρήνο της τραγωδίας σε πνοή δημιουργίας, με την ενσωμάτωση των προσφύγων στον εθνικό μας κορμό.

Και εξασφάλισε την ειρήνη και το νέο κεφάλαιο της εθνικής μας ταυτότητας με τη συνθήκη της Λωζάνης, η οποία διέπει τη συνύπαρξή μας με την Τουρκία.

Οι γείτονες, δυστυχώς, εξακολουθούν να υπονομεύουν τις σαφείς της ρυθμίσεις, αμφισβητώντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά θα πρέπει να αντιληφθούν το μάταιο των ενεργειών τους.

Την τήρησή της, τη νομιμότητα και τη διεθνή σταθερότητα, εγγυάται και θα εγγυάται η Ελλάδα. Με την διπλωματία και τους συμμάχους της, με τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και με την αδιάκοπη πορεία μας προς την πρόοδο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content