Αρχίζουν τα έργα στην πλατεία της Ροδιάς

Ένα σημαντικό έργο για τον οικισμό της Ροδιάς δρομολογείται πλέον προς υλοποίηση. Πρόκειται για το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του χωριού, που προβλέπει μάλιστα και τη δημιουργία μιας μεγάλης, υπόγειας αίθουσας εκδηλώσεων.

Σήμερα στο δημαρχείο του Γαζίου υπεγράφη η σχετική σύμβαση, από το Δήμαρχο Μαν. Μποκέα και τον εργολάβο που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου.

Πρόκειται για ένα έργο που έχει απόλυτη ανάγκη ο ιστορικός οικισμός της Ροδιάς, που έβλεπε την πλατεία του να παραμένει αφρόντιστη, ενώ οι πλατείες όλων των άλλων χωριών του Δήμου Μαλεβιζίου είχαν αναπλαστεί.

Τη σχετική πληροφόρηση μας έκανε πριν από λίγο, εμφανώς ικανοποιημένος,  ο Πρόεδρος της Ροδιάς Γιάννης Στρατάκης, ο οποίος μας είπε και ένα άλλο ευχάριστο νέο για τη Ροδιά: Ότι η Περιφέρεια Κρήτης ενέκρινε τη διάθεση 200.000 ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας στις περιοχές Παλιόκαστρου, Ροδιάς και Μαχί.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το έργο της πλατείας της Ροδιάς είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” από την προηγούμενη δημοτική αρχή με προϋπολογισμό 375.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα συμπληρώνονταν από ίδιους πόρους του Δήμου.

 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, ανέφερε: «Μια νέα σελίδα ανοίγει για τη Ρογδιά. Δεν περιοριστήκαμε στα 357.000,00€ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Ο Δήμος Μαλεβιζίου έβαλε πλάτη για να ξεκινήσει μια πραγματικά ολοκληρωμένη παρέμβαση που θα αναβαθμίσει τον οικισμό. Γι’ αυτό επιλέξαμε να δεσμεύσουμε επιπρόσθετα ίδια έσοδα ύψους 592.000,00€, διασφαλίζοντας ότι η παρέμβαση θα είναι ουσιαστικά λειτουργική, με όρους βιωσιμότητας. Σήμερα μπήκαν οι υπογραφές για την ανάπλαση της πλατείας Ρογδιάς και την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι 18 μήνες».

Το παρών στο πλαίσιο υπογραφής της σύμβασης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου στο Γάζι, έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Πετούσης και Γρηγόρης Φασουλάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ρογδιάς Γιάννης Στρατάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ρεράκης και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μαλεβιζίου Μανώλης Γενναράκης.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ