Αποτέφρωση επέλεξε ο Πέτρος Κουναλάκης – Αύριο η τελετή

Στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας θα οδηγήσουν τον Πέτρο Κουναλάκη οι συγγενείς του, αύριο Σάββατο, μιας και ήταν η τελευταία του επιθυμία, να αποτεφρωθεί. Άλλωστε και ο ίδιος είχε δώσει μεγάλο αγώνα υπερ της δυνατότητας για αποτέφρωση στην Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει και με ανάρτησή της στο facebook η κόρη του Ξένια Κουναλάκη.

Στον επίλογο της αποχαιρετιστήριας ανάρτησής της η κόρη του Πέτρου Κουναλάκη αναφέρει: «Δεν θα γίνει κηδεία, θα γίνει αποτέφρωση γιατί είχε δώσει μάχη γι’ αυτό. Επίσης μια από τις τελευταίες ειδήσεις που του είπα (εκτός από τα σκορ της ΑΕΚ και τα εσωτερικά της «Κ», τα οποία ψοφούσε να μαθαίνει) ήταν η καταδίκη της ηγεσίας της ΧΑ, που ήταν και μια ηθική δικαίωση για τον ίδιο».

 

Συλλυπητήρια  δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Πέτρου Κουναλάκη

Ο Πέτρος Κουναλάκης, υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα της ελληνικής πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Υπηρέτησε πάντα, με ανιδιοτέλεια,  συνέπεια και σπάνιο ήθος, τις αρχές και τις αξίες του. Η αντιστασιακή του δράση, στα χρόνια της Απριλιανής Δικτατορίας, η μακρά, γόνιμη, και πολυσήμαντη  πορεία του στην δημόσια ζωή, κατά τα χρόνια της Μεταπολίτευσης, τον καθιστούν φωτεινό παράδειγμα υπεύθυνου πολίτη και ακέραιου ανθρώπου.

Την κόρη του Ξένια και τους οικείους του, συλλυπούμαι θερμώς.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ