Άνοιγμα σχολείων με αντισηπτικά και θερμόμετρα

Σε φουλ ρυθμούς προετοιμασίας των σχολικών μονάδων βρίσκονται οι δήμοι, ενόψει της επιστροφής στις αίθουσες των μαθητών, αρχικά της Γ’ Λυκείου και στη συνέχεια των υπόλοιπων τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου.

Οι δημοτικές υπηρεσίες φροντίζουν ώστε η επαναλειτουργία να γίνει με ασφάλεια για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων επιστημόνων και του Υπουργείου Παιδείας.

Αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία

Ήδη το Υπουργείο έχει στείλει προς όλους τους δήμους μια πρώτη σημαντική ποσότητα αντισηπτικών, τα οποία θα διανεμηθούν σε όλα τα σχολεία. Οι δήμοι, με βάση τις οδηγίες που έχουν λάβει, θα φροντίσουν ώστε να υπάρχει σχολαστικός καθαρισμός των σχολικών εγκαταστάσεων τουλάχιστον δύο φορές ημερησίως, πριν από την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής ημέρας (όχι απαραίτητα απολύμανση, εκτός περιπτώσεων όπου υπήρξαν κρούσματα) και φυσικά να υπάρχει επάρκεια στα απαραίτητα υλικά καθαριότητας και ατομικής προστασίας, όπως αντισηπτικά, σαπούνια, χαρτοπετσέτες, ποτήρια μιας χρήσης, μάσκες, αλλά και ειδικά θερμόμετρα.

 

Οδηγίες ΕΟΔΥ για διαλείμματα, γυμναστική, πίνακα, στυλό, παρέες

Εναν πλήρη οδηγό για τα σχολεία, που απευθύνεται σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και διευθυντές των σχολικών μονάδων δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας.

Η διοίκηση του υπουργείου Παιδείας είχε χθες δώσει στη δημοσιότητα μια λίστα με τα 35 πιο σημαντικά ερωτήματα -και τις απαντήσεις τους- για το άνοιγμα των σχολείων, εξηγώντας, μεταξύ άλλων, γιατί ανοίγουν, αν αξίζει το ρίσκο, το τί θα ισχύσει με τις απουσίες, τις μάσκες και με τον αριθμό μαθητών ανά σχολική αίθουσα.

Σήμερα, ενόψει της έκδοσης των ΚΥΑ για την επαναλειτουργία των σχολείων, το υπ. Παιδείας ανακοίνωσε το περιεχόμενο των ενημερωτικών σημειωμάτων προς:

α) Διευθυντές σχολείων,
β) Εκπαιδευτικούς,
γ) Γονείς/κηδεμόνες,
δ) Μαθητές

Σχολεία: Τι περιλαμβάνει το ενημερωτικό υλικό

Το ενημερωτικό υλικό για τα σχολεία περιέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με α) το Covid-19 και τα συμπτώματα της νόσου, β) τους τρόπους μετάδοσης, γ) τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας τρίτων και δ) τα μέτρα τα οποία είναι απαραίτητο να ληφθούν σε περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα της νόσου στο σχολείο.

Περαιτέρω, στο υλικό της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι Covid-19 και όσον αφορά στην επανέναρξη λειτουργίας σχολικών μονάδων, υπάρχουν συνοπτικές οδηγίες σε μορφή Check list για τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και συμπεριφοράς εντός του σχολείου που αφορούν μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά και για τα μέτρα τα οποία πρέπει να λαμβάνουν οι γονείς σε καθημερινή βάση. Ειδικά για τους Διευθυντές των σχολείων έχουν συνταχθεί οδηγίες τόσο για την προετοιμασία του σχολείου πριν την επανέναρξη των μαθημάτων (διαδικασίες και πόροι), όσο και για την λειτουργία του σχολείου με ασφάλεια έως και την λήξη των μαθημάτων.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content