Αγιασμός για τα νέα μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής

Στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Σωτήρος Ηρακλείου τελέστηκε σήμερα Δευτέρα  και ώρα 7 το απόγευμα Αγιασμός της νέας χρονιάς, για την έναρξη των μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής “Οσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης”.

Τον Αγιασμό ετέλεσε ο θεοφ. Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος, παρουσία του Προέδρου καθηγητή Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής Μουσικής κ. Ιωάννη Δαμαρλάκη και μελών του Συλλόγου.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρχων Διδάσκαλος του Ψαλτήρος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας (Οικουμενικού Πατριαρχείου) και καθηγητής Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής Μουσικής κ. Ιωάννης Δαμαρλάκης ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΔΩΡΕΑΝ Βυζαντινή Μουσική σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά (αγόρια – κορίτσια άνω των 12 ετών), φοιτητές – φοιτήτριες, με την προϋπόθεση ότι θα ενταχθούν στην «ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ».
Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, τα μαθήματα και οι πρόβες της χορωδίας θα γίνονται στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Σωτήρος Ηρακλείου σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα:
1) ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: α) Για αρχάριους κάθε Δευτέρα απόγευμα 7 με 8. β) Για προχωρημένους κάθε Τετάρτη απόγευμα 7 με 8.
2) ΜΑΘΗΜΑΤΑ (ΠΡΟΒΕΣ) ΧΟΡΩΔΙΑΣ: Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη βράδυ 8 με 9.
Πληροφορίες – εγγραφές στο τηλ.: 6977.412.081.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ