Βραβεύσεις στο Μοχό

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, χαράς και έντονης συγκίνησης παρουσιάστηκε στην τοπική κοινωνία του Μοχού, τη Δεύτερα 22 Μάιου στο Πνευματικό κέντρο Αγίου Γεωργίου Μοχού, η μαθητική εικονική επιχείρηση Creta Xenia Authentic Experiences που δημιουργήσαμε τη φετινή σχολική χρονιά στο ΓΕΛ Μοχού.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος Περιφέρειας Κρήτης, κ. Πιτσούλης Γεώργιος, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, κ. Καρτσωνάκης Εμμανουήλ και ο Δημάρχος Χερσονήσου, κ. Μαστοράκης Ιωάννης. Στο λόγο τους επεσήμαναν τη σπουδαιότητα του όλου εγχειρήματος που στοχεύει στην ανάπτυξη εναλλακτικής μορφής τουρισμού στην ενδοχώρα και εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τη δυναμική που παρουσιάζει ένα μικρό περιφερειακό σχολείο όπως το δικό μας.

Ακολούθησε βράβευση από το Δήμαρχο σε μαθητές/τριες, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και στους υπεύθυνους καθηγητές. Βραβεύτηκαν οι: Γιακουμάκης Αντώνιος, Γεωργουλάκη Γεωργία, Διαμαντάκης Παύλος, Θαλασσινάκης Αντώνιος, Παπουτάκη Κυριακή, Πασχαλίδη Αναστασία-Μαρία, Σαρινάκης Γεώργιος, Φρουδαράκη Μιαχαέλα, Χαμαλάκης Ευάγγελος, Χατζάκη Μαρία, ο συντονιστής οικονομολόγος εκπαιδευτικός, Βουζαξάκης Γεώργιος, η κα Γιαννοπούλου Ειρήνη, φιλόλογος και ο κ. Καγιαλής Ανδρέας, χημικός καθώς και ο Διευθυντής του σχολείου κ. Πυνηρτζης Γεώργιος.

Ευχαριστήσαμε την Περιφέρεια Κρήτης, τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη, δια μέσου του κ. Πιτσούλη Γεώργιου, Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου, το Δήμο Χερσονήσου, και ιδιαίτερα τον κ. Γιάννη Ρουσάκη, Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής και την κα Πλευράκη Δέσποινα, Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου με αρμοδιότητα στον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό και την Παιδεία για την αμέριστη συμπαράσταση τους σε όλα τα στάδια της πορείας μας, τους συνεργάτες μας: κ. Μουντράκη Ευθύμιο (Μέντορα της Επιχείρησης) κ. Καπετανάκη Μαρία (Ξεναγό), κ. Χαμαλάκη Αριστείδη (Επιχειρηματία), κα Χαμαλάκη Μαρία (κάτοικο Μοχού) και την κα Μαρκίδου Φωτεινή (ΚΦΑ στο Δημοτικό σχολείο Μοχού), τους χορηγούς μας: τον Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο “Η πρόοδος”, το Σύλλογο Ξυνόχονδρο & Μουζουδιά, το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων ΓΕΛ Μοχού τις επιχειρήσεις Computer View, Κύβο, La ROCCA, Υδάτινο Πάρκο WaterCity, Ταβέρνα Ροδάμανθυς και Ταβέρνα Νίκη στη Κερά.

Μαθητές και καθηγητές παρουσιάσαμε με χαρά και ενθουσιασμό τα σημαντικότερα στάδια της CretaXenia από τη αρχή της υλοποίησης της ως το επιστέγασμα των προσπαθειών μας που ήταν η διάκρισή μας με το βραβείο «Ανάδειξης Τοπικής Κοινωνίας» και έλαβε χώρα σε λαμπρή τελετή βραβεύσεων, τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η εκδήλωσή μας έκρυβε και δύο πολύ ωραίες εκπλήξεις!

Είχαμε κοντά μας την Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, Μαρία Γιαννέτου που ταξίδεψε από την Αθήνα στο Μοχό για να συγχαρεί τα παιδιά στον τόπο τους και να παραδώσει στην εκδήλωση την επιταγή των 5.000,00 ευρώ εκ μέρους του κ. Θεοχάρη Φιλιππόπουλου, προέδρου του Ομίλου Αττικών Εκδόσεων Α.Ε.

Επίσης, ο Περιφεριάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης για την επιτυχία και τη διάκριση των παιδιών ενέκρινε κονδύλι ύψους 107.500,00 ευρώ για το ΓΕΛ Μοχού έτσι ώστε να ξεκινήσουν το συντομότερο εργασίες αναβάθμισης του σχολείου. Ο Δήμαρχος υπέγραψε το Τεχνικό Δελτίο για το σχολικό συγκρότημα Γυμνάσιου Λυκείου Μοχού για: α) την προμήθεια και τοποθέτηση κλιματιστικών σωμάτων και β) την αποξήλωση και τοποθέτηση εξωτερικών κουφωμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 107.500,00 ευρώ με ΦΠΑ

Έτσι μέσα από τις επιτυχίες μας το σχολείο μας κέρδισε συνολικά 112.000,00 ευρώ!

Ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Πυνηρτζης Γεώργιος, παρέδωσε πρόταση στο διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΝ μἐσω της κ Γιαννέτου Μαρίας, για να συμβάλουμε στην διοργάνωση έκθεσης μαθητικής εικονικής επιχείρησης Νοτίου Ελλάδος το 2020 του ΣΕΝ στο Ηράκλειο Κρήτης με την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Κρήτης του Δήμου Χερσονήσου και της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΟΕΔΕ) Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης.

Εκτός από όλα τα παραπάνω αξίζει να σημειωθεί πως όλοι συνειδητοποιήσαμε ότι με τη συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα μας δόθηκε η ευκαιρία της βιωματικής εκπαίδευσης, της σύνδεσης των μαθητών με το εργασιακό περιβάλλον, της απόκτησης αυτογνωσίας και αυτοπεποίθησης. Τα οφέλη που αποκομίσαμε όλοι, μαθητές και καθηγητές, ήταν πολλαπλά και για εμάς τους ίδιους αλλά και για την τοπική κοινωνία.

Να κλείσουμε με την άποψη της Alexandra K. Trenfor που το ΓΕΛ Μοχού έχει υιοθετήσει:

«Οι καλύτεροι δάσκαλοι είναι εκείνοι που λένε που να κοιτάξεις αλλά δεν σου λένε τι να δεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content